Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2009.02.15. 07:16

Kedves István!  Köszönöm a versedet amivel bátoritottál. Bizony bennem is jobban kellene tudatosodni,hogy a nehézségeket is az Ur adja. Áldjon meg az Ur,hogy kaptál olyan tálentumot,amivel másoknak is tudsz aldásul lenni..Neked is kivánok áldásokkal teli hetete.  Margit.


2009.02.14. 17:40

A nagy nyomor

A nagy nyomor, hőssé tehet?

Testvérek, hát , ez is lehet?

Lehet, ha az Úr akarja!

Megsegit, és megáld karja!

A nagy nyomor eszköz lehet,

Megtanulod, Krisztus szeret!

A nagy nyomor, elkeserit,

Valamire Ki fényt derit!

                                         2009. február. 14. Szék.

Csorba István


2009.02.14. 16:39

Kedves testves testvérek!

Szeretettel köszöntök mindenkit!  Áldott hétvégét a testvéreknek! Rég nem voltam itt de hálla az Úrnak jól vagyok!  A mai igéből azt tanulhatjuk meg, hogy, a nehéz élet is tanitó mester, és a lélek is épül általa!  A nehézségben láthatjuk meg, az Úr hatalmát, és segitő kezét!

Szeretettel:  Csorba István  Szék. feb.14.


2009.02.12. 23:21
Tünde

Uram köszönöm Neked a kegyelmi időt. Te segíts nekünk élni ezzel a csodálatos ajándékkal és boldogan hírdetni ezt az örömhírt másoknak is. Ámen. 


2009.02.10. 07:52
Ágnes

Andi,
szép ez a vers! Köszönjük!


2009.02.10. 07:38
B.Zsoka

Amig kissebbek voltak gyermekeim, sokszor mondtam nekik, amikor valogattak az  altalam elkeszitett etelben: megtudnatok ha ott elnetek, ahol a gyermekek ehen halnak. Persze nem tudtak folfogni, talan mi  felnottek sem tudjuk  aterezni  teljes valosagaban akik  -  hala a mi Istenunknek-  megkapjuk boseggel napi kenyerunket . Uram  te tegy bennunket nemcsak imadkozova hanem adakozova is  az ehezok  fele.

                                                                                                                                                                    AMEN!


2009.02.09. 21:56

Csupan egy rovid verset szeretnek hozzafuzni a napi ahitathoz...

 

  'Ugy elj,hogy az egesz vilag figyeli minden leptedet,

Latja hogy oszintebb tisztabb vagy:es kutatja bekessegedet!

Ugy elj,hogy az egesz vilag iteli minden leptedet,

Latja hogy nem egyedul vagy,kutatja gyengesegedet!

ugy elj,hogy az egesz vilag benned Jezust iteli meg,

szemukben O nem tobb,csak az akinek te kepviseled!!'


2009.02.08. 06:47
B.Zsoka

Igen , olyan jok  a csaladi vallalkozasok  (ahol egyetertes van)   De en ugy latom a "nagyok" el tiporjak....

Uram kerunk  adj  uj  megelhetest  azoknak   akiknek  ez mar nem megy. Koszonjuk, hogy bizhatunk  igereteidben  , hogy  a tieidet nem hagyod el. Amen!


2009.02.05. 19:49

Kedves Eniko !

Nagyon orultem soraidnak, foleg az, hogy jobban van a labad. "Bizzad az Urra utadat" es O tovab  fog vezetni a  t e l j e s  d e l i g  !  Azon gondolkodtam,  levelezhetnenk az imelcimem feltettem, mert tulajdonkeppen ez a hozzaszolas rovat a napi ahitathoz, nehogy valakit megbantsunk. varom leveled ( ha lessz erod, idod)       szeretettel  Zsoka


2009.02.04. 15:47
B. Zsoka

Nagyon tetszett a versed Istvan. Illatozzal tovabbra is.


2009.02.04. 14:18
Ágnes

Segíts nekünk, Istenünk, ha mellénk is toppan egy "Eddie", hogy ne azt nézzük, ami a szemünk előtt van, hogy ne hozzunk elhamarkodott ítéletet, hanem legyünk olyanok, mint Te: lássuk meg, miért van ott éppen akkor a mi "Eddie"-nk! Ámen!


2009.02.04. 10:24

Jézushoz jöhet!

Jézus, azt mondja: „ Jőjjetek énhozzám mindnyájan”!

Jézushoz jöhet, az ital szagú,
Akinek élete csupa gond és ború!
Jónak tartja, Jaj de mégis életét rontja!
Jézushoz mehet, a rákos beteg,
Akinek a lelke, egy duló fergeteg!
Jézushoz mehet az árva,
Nézze meg az élet milyen, Krisztussal járva.
És többé már nem lesz magára,
És nem töpreng rajta, mért is jött világra.
Tartogat egy szivet, vigaszul számára!
Jöjjön Jézushoz az egész világ,
S illatos lesz lelke, mint a virág!

2009. február 4. Szék.
Csorba István


2009.02.04. 08:33
Enikő

Kedves Zsóka!

Nagyon köszönöm, amit leírtál, mert az én családomban is vannak voltak ilyen problémák, és a volt férjem ugyan eindult a hit útján de nem tért meg, a fiam pedig elfordult Istentől. De a fiam, most nagyon sokat változott jó irányba. Több évig érthetelen volt a számomra miért vannak ezek a dolgok így, hiszen akkor nagyon erősen hittem Istenben és gyakoroltam szívből a hitemet. De nemhogy jobb lett volna hanem rosszabb. De most megértettem, hogy nem mindenkié a hit, és azt is, hogy nem megrendelésre megy amit szeretnénk. 2006-ban elváltam, ezért a férjem rettenetesen megharagudott, de olyan borzalmasan viselkedett akkor, hogy már gyógyszereket kaptam annyira kikészített. Most hogy beteg lettem, és műtöttek, egészen más lett felém. Tegnap eljött, és még vacsorát is csinált a gyerekeknek, nekem pedig ide hozta a betegágyamba. Pedig én most nem imádkoztam érte. A legnagyobb fiam ugyanígy teljesen megváltozott velem szemben. Ezt én Isten kegyelmének tudom be, amikor nem a cselekedeteinkért kapunk valamit, hanem azért mert Isten szeret bennünket.

Kedves Zsóka Áldjon meg az Úr az egész családoddal együtt!


2009.02.03. 18:59
B.Zsoka

 Kedves Renata  !

Szerintem mindenkit tud hasznalni az Ur !  Csak oda kell szanjuk az  IDONKET!  Es sajnos  a mai vilagban  mindenki  idohiannyal kuszkodik. A satan telerakja  kezunket   amivel csak lehet, felkelti a szivunk vagyat   bizonyos dolgok  megszerzeseert (ebben a reklamok is segitenek), vilagosra festi a sotet utakat  es a vilagossagot is  sotette tudja tenni. Kedvenc igem "Isten felelem megelegedessel".  A mi Urunk mig a foldon jart milyen keveset gyujtott es nem is kellett  bajlodni  a "vagyon"-al.  Persze volt ideje embertarsaira. Nekunk is igy kellene tudjuk es megis...

                                                                                                      szeretettel Zsoka.


2009.02.03. 10:46

Kedves Zsóka!

    Köszönöm, hogy megosztotta tapasztalatait és választ adott kérdéseimre. Istené legyen a dicsőség mindazért, ami családjában történt és minden egyes megtérésért! Bárcsak mindenkit ennyire tudna használni az Úr! 

Renáta 

 


2009.02.03. 10:22

Járjunk hát az élet világosságában, életünknek minden idejében, és messze kerüljük el a lélek sötétségét, és a világosság sötétséggé ne változzék!

Mindenkinek szép napot! Isten őrizze meg a sziveinket Krisztus fénylő világosságában!

Szeretettel: István  CsI.      Feb.3. Szék.


2009.02.02. 20:10
B.Zsoka

En most megosztom tapasztalataimat. Nagy gondok voltak ferjemmel (most nem reszletezem) es megfogadtam, hogy minden penteken sem etellel sem itallal nem elek. Azon a napon talan tobb iget is olvastam  Skaig  tettem ezt.  Ferjem nem tert meg, de en  meg  kozelebb kerultem az Urhoz (igaz itt nem kertem  senkit, hogy  a bojtomben  rendszeresen eggyutt legyen velem.) Aztan a nagyobbik fiam  jott sorra ot is akarta   e vilag ura. Akkoriban egy kissebb muhelyben dolgoztam , es mind imadkozo emberek voltunk. . A fiam 11-ik osztalyos volt mikor nagy rabeszelesre elment egy kereszteny taborba  .Ez ido alatt mig odavolt (10 nap) minden nap estig bojtoltem  es ebben a koleganoim is tamogattak.Mikor leszalt a vonatrol mosolyogva mondta megtertem. (tudom ebben en kis pont vagyok , hogy O megtert.). Aztan nott a 2-ik fiam is   es nagyon sokat ult a TV mellett.  TUdom, mindenki tudja, hogy aki sokat TV-ik tavolodik az Urtol. ("Akire  nezel az leszel")  Neha en is meg neztem ezt azt a Tv-ben de inkabb szerettem egy jo konyvet. Azt igertem az Urnak, ha megter a fiam teljesen lemondok a Tv-rol es inkabb vallalok karitativ  tevekenyseget.  Akkor vallalkoztam a Csalad-ert  alapitvanyhoz ahol  nehez korulmenyek kozt elo  gyerekekkel foglalkoztunk. Isten igent mondott  itt is a konyorgesemre   AZok kozzul a gyerekek kozzul is tertek meg akik az alapitvanyhoz jartak. Ott is volt kozos  bojt es ima.  AZt hiszem konnyebb  tarsakkal ezt tenni.   De ott sem tert meg minden gyerek. Isten igeje azt is mondja "Nem mindenkie a hit"   Sokat hallgatom a radiot, most nem tudok templomba menni, a betegem miatt, es engem egy kicsit zavar    az imaszandekok idelyen szinte  "megrendelesre" :adjon az Ur jo szerencset,  jo egezseget, jo munkahelyet stb. Az Ur nem iger  csak jokat az ot kovetoinek  --de  SZENVEDESSEL FORMAL A MESTER. Es meg valamit  a bojtunk is  Krisztusban talal meghallgatast. .Es ha elfogadtam Krisztust szemelyes megvaltomnak (azert meg kovetek el bunt) elotte vannak imaim. "Ha a vetkeinket nezed Uram  kicsoda?"  Volt egy draga idos norokonom  aki elvegezte a teologiat is. Panaszkodtam neki : megszegtem az igert bojtot ... "Nem baj draga  legalabb latod, hogy milyen tehetetlen az ember sokszor"


2009.02.02. 17:01

Kedves Zsóka!

Említette a böjtöt, ezzel kapcsolatosan szeretném megkérdezni, hogy Ön hogy gyakorolja ezt? Volt olyan időszak az életemben, amikor én is fontosnak láttam és böjtöltem, de nem tudom, mennyire volt helyes a böjtölésem, és Istennek tetsző. Miről lehet lemondani - ételről, kedvtelésekről, bármiről? Az Ézs 58. részében Isten arról beszél, hogy van böjt, ami nem kedves előtte, és van olyan is, ami neki tetsző.

Renáta


2009.02.02. 11:27
Köszönöm a mai hozzászólásod B.Zsóka! Nagyon jól teszi mindenki,aki a rohanó élet dacára időt szán azokra a családtagjaira és szeretteire,akiknek szkségük van erre. Ez pénzben nem fejezhető ki.Szomorú,hogy hajlamosak vagyunk a világ hazugságát elhinni. Minden annyit ér, amennyire pénzre váltható. Erősnek kell lenni az Úrban-nincs más megoldás!

2009.02.02. 08:16
Enikő

Kedves Zsóka!

Hála Istennek jobban van a lábom, köszönöm mindannyiotoknak az értem való imádságot.

Megpróbálom belinkelni az oldalt ismét.

video.google.com/videoplay

http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]