Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.01.15. 07:39

Kedves Claudia! Neked is áldott  esztendőt kivánok,és köszönöm a megerősitést,amit adtál.

Tudom,hogy az Ur velem van,csak én esem kétségbe látva,hogy mit tettek velem a gyerekeim.

De kérve kérem az Urat,hogy adjon nekik békeséget,hogy végre megtalálják a helyüket,és jusson eszükbe az Ur véghetetlen szeretete.

És Drága Atyám erősisd az én gyenge hitemet is,hogy tudjak mindenki felé szeretettel lenni.

Köszönöm,hogy kérhetem,a Te Szent Fiad nevében,Ámen.

Áldjon az Ur Téged is,testvéri szeretettel köszöntelek, Margitka.


2011.01.14. 07:57

Claudia vagyok, és Margítka sorait olvasva a 37. zsoltár jutott eszembe.

A zsoltáros szavaival nemcsak Margitkának, hanem mindenkinek áldott, békés, boldog Új Évet szeretnék kívánni.

"Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj.

Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit.

Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti. 

Felhozza a te igazságodat, mint a világosságot, és a te jogodat, miként a delet."

(37. zsoltár 3-6)

Isten tud a Te kikapcsolt áramodról és nehéz helyzetedről Margitka! Nem tudjuk, hogy miért engedte meg, de az biztos, hogy Ő már elkészítette számodra a kiutat! Biztos, hogy meg fog segíteni!

Szeretettel: Claudia

 


2011.01.11. 13:12

Köszönöm Zsóka ,a biztatást,most nagy szükségem van rá,hiszen tegnap az áramot is kikapcsolták ,igy se gázom se áramom.De az Ur biztosan készitett már számomra kiutat. Ezzel a hittel és reménységgel  tudom csak megélni a minden napjaimat.Imátkozatok éertem,hogy ne fogyatkozzam meg.Testvéri szeretettel,Margitka.


2011.01.07. 16:18

Most  januar elejen, ha visszanezunk, mennyi segitseget kaptunk az Urtol amikor mar merulni kezdtunk, amikor  hitetlenkedtunk, es  engedetlenek voltunk.

Ebben az evben is  Isten a mi tamaszunk, hogy jok legyunk, jot cselekedjunk az ige szerint.

Hiszem Margitka, hogy  te is meg fogod ujbol tapasztalni ebben az evben is  az UR EREJET!!                           Ne felj csak higyj!               testveri szeretettel  B. Zsoka


2011.01.07. 07:18

Drága Testvérek az Urban,kérlek benneteket,hogy imátkozzatok értem,hogy ne a körülöttem zajló életre nézzek,hanem csak Jézusra,aki nem hagy elsülyednem,mint Péter.És  hogy tudjak szeretettel lenni azok felé is ,akik velem nem azok.

Drága Jézusom,szeretnél tanitványként élni,légy segitségemre.Köszönöm,hogy velem voltál eddig is.Eléd viszem a gyermekeimet, unokáimat  jutasd eszükbe,amit tanultak,hogy nélkuled semmik vagyunk. Köszönöm,hogy meghalgatsz,a Te Szent Fiadért a Jézus Krisztusért,Ámen.

 


2011.01.03. 00:33

 Az Urtol magaldott boldog Ujevet kivanok minden csendes percek  olvasojanak  es szerkesztojenek!

Varjuk Urunk erkezeset  !


2010.12.30. 07:36

Köszönöm én is, és kivánok nektek is Boldogsagos Uj Évet.És ezt kivánom minden olvasó társamnak is.A boldog feltámadas reményében.  Szeretettel   Margitka.


2010.12.29. 16:58

Ámen!

Köszönöm szépen a soroka!  Boldog ujévet Kívánok!

Szeretettel: Csorba István


2010.12.16. 08:33

Koszonom Istvan,a bolcs tanitast.Olyan jo lenne mindig feltetel nelkul elfogadni az Ur uzenetet.Milyen csodalatos,hogy Maria es Jozsef ezt tettek. Cselekdje meg az Ur,hogy lehessunk mi is ilyen  hu szolgai.Amen.

Nektek is aldott adventi keszulodest,es szeretett teljes karacsonyt kivanok.  Margitka.


2010.12.15. 11:01

 

És szólt neki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Isten előtt. Íme fogansz méhedben, és szülsz fiat, nevezd őt Jézusnak. Nagy lesz ez, és a Magasságos Fiának fogják hívni, és neki adja az Úr Isten, az Ő Atyjának, Dávidnak trónját, és uralkodik Jákob házán mindörökké, és országlásának nem lesz soha vége. Lúk:1, 30-33.

 

A múlt alkalommal is, és most is Gábriel angyalt hallottuk beszélni, Isten üzent általa Zakariásnak, hogy fia fog születni, az idős koruk ellenére. Most pedig, Názáretbe küldi el, egy fiatal leányhoz, Máriához, hogy hírül adja néki hogy az Úr azt akarja, hogy ő legyen Jézus anyja. Mária, meglepódik, nem érti a dolgot, de azt mondja, hogy történjék vele az Úr akarata szerint.

Az angyal, mesél Máriának arról, hogy ki, és milyen lesz Jézus. Hogy Isten fiának fogják hivni, és nagy király lesz, és országlásának nem lesz soha vége!

Jézus országlása mégis nem földi királyság lesz, annak ellenére, hogy az egyszerü nép, szívesen látná őt az ország tronján felnőtt korában, melyet ő nem fogad el. Mert ő az emberi szívek királya akar lenni. Az emberi szívekben vágyik uralkodni, örökkön örökké.

Várjuk hát őt boldogan, hállás örömmel, és készítsünk mi is helyet a számára a szívünkben.

Várj ember szíve készen, mert jőn a hős az Úr, ki üdvösséget kinál, és vele való örök lakozást, már itt, és a mennyei királyságában.

 

Örök uralkodó

 

Örök Uralkodó, jön a földre,

Hogy gondot viseljen, a lélekre a szívre,

Örök Uralkodó jön a földre,

Rendet, békét teremt a világon végre.

Örök Király és szent gyógyító,

Gábriel angyal volt, ma is a hír hozó.

Jézust várni készüljetek,

Ö hozza el, údvösségtek.

Isten fiának fogják nevezni,

Mindenkit mindenkit, nagyon fog szeretni.

Isten most minket is kegyelmébe fogad,

Ígéri királyként, mindig velünk marad.Ámen!

 

József pedig az Ő férje, igaz ember is volt, és nem is akarta megbélyegezni feleségét, el akarta tehát titkon bocsátani. Amíg ezen tűnődött, íme, az Úr angyala álomban meg jelent néki, és ezt mondta: József, Dávid fia, Ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert ami benne fogantatott, a szentlélektől van. Fiat szül, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert Ő szabadítja meg népét büneiből.

Máté:1, 19-21.

 

Ismét angyalt küld az Úr, most Józsefhez szól álmában, hogy ne hagyja el, a gyreket váró Máriát. Aki már várandós állapotban van Jézussal. Az Úr azt akarja, hogy ez az ifjúpár nevelje föl Jézust, és viseljenek rá gondot, Jézus gyermek éveiben.

Boldog az az ifjúpár ma is akiket Isten valamilyen szép föladattal biz meg! Igaz, hogy az ilyen párok élete ma sem egyszerü mint ahogy Józsefé és Máriáé sem volt az.

Menekiteniük kell Jézust, a könnyedén gyilkoló Fáraó elől. Később is sok gondot okoz nékik Jézus, amikor sem a nép, sem ök, nem értik meg igazán Jézust. Bizonyára sok olyan kérdéssel fordulnak hozzájuk Jézussal kapcsolatban, amely kérdésekben ök sem látnak tisztán, csak Istenre tudnak mutatni, és rá hagyatkozni, Jézust illetően minden dologban.

A legnehezebb viszont, Jézus meggyalázása, és keresztre feszitése Mária számára, amely fájdalmas esemény, Józsefet, már nem találja az élők sorában.

Most így az Adventi idők vége felé, Adjunk hállát Istennek Józsefért és Máriáért, valamint imádkozzunk, azokért a fiatal házaspárokért akiket ma használ föl az Úr valamilyen fontos tervében, és azért, hogy ma is legyenek egyre többen magyar ifju házaspárok, akik az Úr ügyét szolgálják, és harcolják minden nap. Ámen!

Áldott Adventet, szent várakozást kívánok!

Szeretettel:

                 Csorba István

 

 

 

 

2010.12.09. 05:50

Kedves Mindnyajan!        Mi tortent velunk, hova lett a mi vendegszeretettunk az Ur fele.Mintha mar nem igenyelnenk az O kozelseget.Vagy mindnyajan a terheinkell vagyunk elfoglalva es eszre se vesszuk,hogy mar nem is ulunk vele egy asztalhoz.Nem beszelgetunk vele,es nem oszuk meg masokkal,hogy mit tanultunk tole. Be kell vallanom,hogy en magam is gyakran nem ulok vele egy asztalhoz,hanem csak rohanva alok meg melette. Gyakran elsujedve a magam bajaban,roskadozva a terhek alatt   ,pedig mennyivel konnyebb lenne az Urral csendben leulni es hallgatni azt a sok biztato ,erosito,batorito szot amit O mond nekem.

Draga Mennyei Atyam! Kerlek segits nekem mind gyakrabban veled egy asztalhoz ulnom,hogy batoritast erot merithessek a te kozelsegedbol. Amen.


2010.11.27. 21:26

Marianna vagyok,üdvözlök mindenkit,köszönöm Zsóka a kedves üdvözleted.

a mai üzenet rávilágit az emberi keménységre,az az ember aki nem képes és nem is akar Istenhez fordulni kemény marad a szive.nem tudja elfogadni az alázatot a megbocsájtás is igen nehezére esik.szerintem az ilyen embereknek nehéz igy élni,de nekünk kell olyan arcot mutatni nekik ami képessé teszi őket arra,hogy felismerjék milyen jó Isten szeretetében élni.

kedves Jucika nekem is van két kedves barátnőm és két kedves kolléganőm akikkel minden gondomat megtudom osztani.és én is hálát  adok Istennek ezekért az emberekért mert igazi testvérek a bajban,a saját testvérem  nem segit annyit mint ők.

további kellemes időtöltést kivánok ezen a kedves keresztyén oldalon minden olvasónak,áldott hétvégét kivánok.


2010.11.17. 10:09

A  mai  ige  rámutat  arra  hogy  menyire  nagy  szükségünk  van  egymásért  imádkozni . Nekem  is van egy  ilyen  lelki  barátnőm  akivel  ritkán  találkozom  de  telefonon  beszélünk  és  nagyon jóleső  érzés  hogy  imádkozik  értünk  is sokszor  vigasztal  erősit  a nehéz  napokban .  Nagy  szükség  van  imádkozó  lelki  társakra  mert  egyre  több az  olyan  ember  az  én  környezetemben  aki  ha talán  elmondom  bajaimat  továbbadja  vagy  kinevet  vagy  olyan  is  van aki  örül  hogy  bajba  vagyok .  Adjon  az UR  mindnyájatoknak  igazi  imádkozó  Isten  utján  járó  lelki  társakat  akik  egymás  terhét  hordozzák  !

                               ÁLDOTT   NAPOT   ! 

                                                                   


2010.11.17. 07:07

Aldjon meg teged is az Ur kedves Marianna  es  jo, hogy itt vagy koztunk!

                                                                testveri szeretettel  B. Zsoka


2010.11.13. 10:37

nagyon szép a mai ige.ahit lényegét irja le.azt hogy sohasem szabad elcsüggedni,mert van reménységünk bármilyen bajba is kerülünk.minden ember életében vannak próbatételek,olyanok is amire nem számitunk,olyanok is amibe sikerül belebuknunk.de Isten mindig ott van a hátunk mögött.mindig megmutatja a kivezető utat.fényt ad a sötétségben.ha megkaptad ezt a fényt neked kell világosságnak lenned ebben a kegyetlen stresszes világban.meg kell mutatni embertársainknak,hogy van remény,hogy van Istenünk akihez hozzáfordulhatunk.ezt nem szabad kényszerként megélni,vagy kötelességként.ezt bünbánattal,alázattal és szeretettel szabad tennünk.kivánom hogy mindenki érezze át ezt a szép feladatot Isten szeretete és kegyelme által.Isten áldását kivánom minden hivőtársamnak üdv.marianna nyíregyházáról


2010.11.09. 11:27

,,

SZOLGALNI HIVEN MINT O ATYAM PARANCSAIT"

UGYLEGEYN, AMEN.


2010.11.09. 09:12

Imadkozzunk a mai kor rabszolgaiert!

 A Filippi level 2-ik reszeben olvashatjuk  "O onmagat megerositette, (rab)szolgai format veve fel, emberekhez lett hasonlova, es amikor emberi  allapotban volt, megalazta magat, engedelmes leven halalig,megpedig a keresztfanak halalaig. Annakokaert Isten is felmagasztalta OT, es  ajandekozott Neki oly nevet, amely minden NEV felett valo."

Kivaltsag, hogy   en is lehetek (rab)szolgaja ennek a hatalmas Istennek!    Udv. mindenkinek   B.Zs


2010.11.05. 06:56

Gyonyoru ez a mai ige!. Eszembe jutott sok vallasi vezeto  az elmult evekben tett kijelentese"Mindenki maskent eli meg a vallasat", "Kulombozo utakon megyunk fol a hegyre"

Testvereim nincs masik ut csak  JEZUS KRISZTUS!    Aldott hetveget mindenkinek  B. Zsoka


2010.10.30. 10:38

Amikor a mi áhitatot olvastam, az iszapkatasztrófa jutott eszembe.Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók. 24. Zsolt.  Ha az ember felelőtlenül csak a maga hasznát kevesve bánik az Isten által termtett természettel, annak  előbb utóbb következménye lesz. A z vörösiszap katasztrófa is következmény. Isten szereti az embert ennek ellenére, mert ahol nagy a baj, ott kiárak a kegyelem. Öremmel látom hogy a jószándéku emberek szerte a világon  segitenek a bajbajutattakon. A magyar ember lelginkább csak a nagy bajban tud összefogni. Jó lenne ha akkor is összefognánk ha nincs katasztrófa. Ámen  Erzsi


2010.10.26. 20:56

Tisztelt  István  ! Küldem    önek  levelet  de  valami  hiba  lehet  ugyanis a  levelem  viszajött  és  valamijen  angol  szöveg  volt  allatta és  én  gondolom  hogy  illetéktelen  személyek  tréfát  üznek  velem . Kérem  önt  ha  megkapta  a  levelet  melyet  irtam  az  ön  által  megadott  i- meil  cimre  jelezzen  visza  .         Köszönettel  !


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]