Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.10.26. 20:39

Ez a mai ige  eszembe jutatja  hogy  amikor  kisebbek  voltak  a  gyermekeim  elég  gyakran  voltak  betegek  és  én  is  mindig  Jézust  hivtam  segitségül ,  hogy  gyógyitsa  meg  őket . Most  amikor  már  ifju  emberekké  nőttek  ma  is  Jézust  kérem  hogy  őrizze  meg  őket  és  adjon  nekik  testi  lelki  gyógyulást , mikor  látom  hogy  szükségük  van  rá .  Kivánom  mindenkinek  hogy  minden  betegségben hivja  segitségül  az  Áldott  Orvost  az  UR  JÉZUST !

                                                                     Áldott  bünbánati  hetet  kivánok  mindenkinek !


2010.10.18. 19:58

Uram kérlek  mutasd  meg  nekem  is a te utaidat amelyen  járjak . Bocsásd  meg  nekem  hogy nagyon  sokszor  más  utakon  jártam és  sokszor  utvesztőbe  kerültem  és  elcsüggedtem  nem  láttam a Te szerinted  való  utat  . Ne  hagyd  hogy  eltévelyedjem és  ne lássam  a  te  utmutatásodat  az  életemben  .Köszönöm  Uram  hogy  vezetni  akarsz  és  nem  mondtál  le  rólam  és     szeretteimről  sem . Kérlek Uram  tanácsolj  minket  mindig  minden  élethejzetben   ! .                   ÁLDOTT  HETET  KIVÁNOK  !                                  


2010.10.16. 12:33

Draga edes ATYAM !     koszonjuk az imadkozo edesanyakat  akik nap mint nap   eled hozzak  mar felnott gyermekeiket. Hallgasd meg imainkat a Jezus neveert   amen.

Meghalt az anyosom , hetfon lett volna 85 eves. Az utolso eve sok szenvedes kozt telt el. Huseges kovetoje volt Krisztusnak es tagja gyulekezetenek. O is szuntelen imadkozott gyermekeiert  unokaiert , hogy legyen  szemelyes talalkozasuk Jezus Krisztussal.  Sokat bojtolt is. Mindeg lehetett ra szamitani, ha segitsegre volt szuksegunk.  Isten legyen kegyelmes  hogy  a hatramaradottak   szarnyra keljenek mint a sas....

                                                              aldott hetveget kivanok mindenkinek szeretettel  B. Zsoka


2010.10.16. 06:16

ÁMEN!


2010.10.15. 08:08

Draga Mennyei Atyam!

Magasztalom es dicsoitem a Te Szent nevedet,es gyermeki hittel es bizalommal viszem eled az eltevedt fiatalokat,akik oly sokan voltak a regi ifjusagi korben,koztuk a sajat gyermekeimet is.

Akiknek a szive tele volt elettel,de valamiert megis a  szeles utat valasztottak. Tudom,hogy van hatalmad ra,hogy az elvetett igemag novekedhessen bennuk. Kerlek Atyam segits nekik,hogy vissza talaljanak hozzad.  Es megkoszonom mindazokat a fiatalokat,akiket kozel vonzottal magadhoz,es nem csak kovetoid,de hu pasztorai is lettek a nyajnak. Legyen aldott erte a Te szent neved.

A Te Szent Fiadert a Jezus Krisztusert kerlek hallgas meg engem.    Amen.


2010.10.05. 10:03

 

Megköszönöm, hogy elhívtál
 
Megköszönöm, hogy elhívtál,
S magadnak kiválasztottál.
Hogy imával szolgáljalak,
És másoknak vigaszt adjak.
 
Hogy másokat erősítsek,
S egy egy igét, meg verseljek,
Egyszerűen, alázattal, elégedetten,
Habok közt, vagy tűzben, csöndben.
 
Mit a bárány, ki száját meg nem nyitotta ,
Lázadozó hangját, senki nem hallota!
Csak keresztjét vitte a Golgota felé,
Hogy értünk érzett szeretetébe
Haljon belé, Ment- ment, a Golgota felé.
 
Hogy személyes megváltást hozzon
A benne hívőnek,
A mellette szenvedő gonosz tevőnek,
És nekem a kicsiny, apró verselőnek.
 
Ketten vívunk meg, minden nap csatákat,
Imában lelki tusákat.
Kapok tőle sokat fehér éjszakákat.
S hitvesi ölelést közben, Csöndben.
 
2010. október 5.Szolnok.
Csorba István
 
 
 
 
 
 
 

2010.10.05. 08:07

Szeretettel köszöntöm Jucika!

Örülünk, hogy segíthetünk imáinkal, és köszönjük szépen az Úrnak és neked!Tovább is imádkozunk! Szép napot. Köszi a bizalmat !

csipoet@gemail.com  Csorba István

Szeretettel  Csorba István


2010.10.04. 21:36

Hálás  szivel  köszönöm meg  szerető  gyógyitó imáitokat az  öcsémért ,  István  és Zsóka .                           Kivánom  az  UR  adjon  nektek  sok  erőt  , egészséget  , hogy  imáitokkal  tudjatok  segiteni  minden betegen . Én  is imádkozom  érte  de  nekem  nincs olyan  nagy  hitem  mint  nektek  és sokszor  elcsüggedek  dolgokon  amit  nem  irhatok  itt  le . Ha  lehetséges  és  nem  gond  szeretném  valahogyan megkapni  az  i-maileteket  és  leirom  bővebben .                                                                             ÁLDOTT  HETET  KIVÁNOK  !


2010.10.03. 06:35

Olyan draga a mai ige fo mondanivaloja "Az eleted az elok csomojaba lesz kotve a te Istenednel "

Nemreg  sok  Istenben hivo ember imadkozott egy beteg testverert akinek mutet utan nagy fajdalmai voltak.

Es Isten elvette fajdalmat!!! Jucika a te batyadnak is megallithatja   betegseget a HATALMAS ISTEN .

Azonkivul nagyon jo lenne, ha valaki naponta legalabb 20 percig tudna maszirozni. Isten gyogyito ereje  most is az mint regen volt. Ne szunjunk meg imadkozni  Aldott vasarnapot mindenkinek !


2010.10.02. 20:56

Imádkozom az öcsédért, és szeretetteljes üdvözletemet küldöm! Én is Erdéyi vagyok, Szolnokon élünk a párommal! Remélem te is imádkozol az öcsédért, ez sokat segit! A Krisztusba vetett hitnek, lelki gyógyító ereje van, még akkor is ha a test, egyre romlani látszik! Bizzatok benne, mert a test és lélek, az egész Öcséd, az Ő gyógyitó kezében van!

Szeretettel: Csorba István


2010.10.01. 21:21

Az öcsém aki  csak 39 éves  izomsorvadásban  szenved .  Nagyon  megviseli ez a betegség  még dolgozik  de  nagyon  megy  megfele ugy testileg  mint  lelkileg . Néha az  italhoz  is nyul és gondolom  hogy  akkor  nem  érzi  azt a  rettenetes  fájdalmat . Nálunk  Erdélyben  csak  egy  féle gyógyszert  adtak  neki  , de a  betegsége sajnos azt  mondták hogy  gyógyithatatlan . Aggódom  miatta .  Kérlek  titeket is a hitben  testvéreket  hogy  imádkozzatok  érte .      Az  UR  ÁLDÁSA  LEGYEN  MINDENKIVEL ! ! !


2010.10.01. 08:57

 

Eledelt adott az istenfélőknek, örökké emlékezik szövetségére" (Zsolt 111,5).
 
„Az istenfélőknek nem kell tartaniuk az ínségtől. Hosszú éveken át az Úr mindig adott eledelt gyermekeinek, akár a pusztában voltak. vagy a Kerít- patak (1Kir 17,3) mellett, akár fogságban voltak, vagy éhség közepette. Nekünk is megadta az Úr mindezidáig a mindennapi kenyeret, és nincs kétségünk afelől, hogy ezután is meg fogja adni, amíg csak földi eledelre szükségünk lesz.” Emlékezzünk arra is, hogyan szaporította meg az Úr, a kenyeret és a halat kétszer is Jézus a pusztában, az őt hallgató, de mindeközben megéhezett emberek számára. Mert Jézusnak semmi sem lehetetlen, és meg is cselekszi a dolgot, bármi legyen az, ha az a szent Dicsősségét szolgálja, és ha szükségük van rá az embereknek.
A másik csodálatos tette az Úrnak az eledel biztosítása mellett, hogy emlékezik szövetségére, vagy szövetségeire melyeket az emberrel kötött.
Szövetségéről emlékezik az Úr, hogy, vízözön által, többé nem vet véget a világnak, pedig az emberek szíve ma is gonosz, mint azt ahogy egykor megállapította az Úr. Minden nagyobb nyári zápor után az Úr Mégis kibocsájtja ívét a gyönyörű szivárványt, melyet sokszor megcsodálunk.
Aztán  szövetséget kötött Mózes által, majd amikor ennek ideje eljött, új szövetséget kötött Jézus Krisztus által, a világ végezetéig tartó szövetséget, mely szövetséget aztán életével és vérével meg is pecsételt, örökre így hitelesítette ezt szent szerződést. Melynek rövid szövege és summája, lényege a János 3 16 is lehet.
„ Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” , Ehhez pedig ugyancsak tőle adott számunkra hit lehetősége és ereje. Áldjuk és szeressük hát érte az Urat, teljes szívünkből, teljes erőnkből, teljes elménkből.
Soha ne fordítsunk hátat Jézusnak, ezt a szent újszövetséget tartsuk meg vele mi is.
Ámen!
 
             2010. október 3.
 
Csorba István

2010.09.30. 13:09

 

                    Kedves Erzsi!
 
Szeretettel köszöntelek, és köszönöm először is a kedves soraidat, valamint, bocsánatot kérek, hogy ilyen későn válaszolok néked.
Köszi, hogy tetszenek a hozzászólásaim, és remélem, elnyeri tetszésedet, a ma írt versem is.
A 14-iki, hozzászállásom pedig, kapcsolódik az aznapi ígéhez, melyben arról van szó, hogy különböző helyekre házunkban rakjunk igéket, hogy ne feledkezzünk el arról, amelyet az Úr mond, vagy mondott. Ez az íge szólt, az egykori zsidó népnek, de ez és sok egyéb más rendelkezés, amelyeket az Úr hagyott az Ő népének, lassan szinte minden csak hagyománnyá, egy erős népszokássá lett csupán, melyhez nagyon ragaszkodtak, és ragaszkodnak, viszont ennek ellenére, a szívükben elszakadtak az Úrtól. Megszokottá, rutinná vált, és szívükre, már nem tudott igazán hatni az Úr, hiába volt ott homlokukon, kezükön, vagy bárhol az Isten igéje kifüggesztve a házuk területén. Mégis megüresedett. Nem lett belőle más, csak népszokás, és a szívük, nem tudta befogadni, vagy csak nagy nehezen Jézust, magát, és megújító tanítását. Erőszakoskodó, Jézussal is sokszor acsarkodó, szembe szálló nép lettek, és csak a hagyományokhoz ragaszkodtak. Néphagyomány lett Isten szent tanításából. A múltkori írásomban, attól szerettem volna megóvni Isten mai magyar népét, hogy az íge olvasással nehogy ő is hasonlóképpen járjon, hanem maradjon számunkra minden napon eleven élő és ható, és ne csak üres, ne csak Istennek részünkről kijáró kötelezettség legyen, és hatástalan napi foglalatosságunk. Tehát, nem azzal van baj, ha mindennap igét olvasunk, és foglalkozunk vele, forgatjuk szívünkben a hallottakat, vagy olvasottakat. Hanem ha Istennek lerótt napi dolog lesz, és a reggeli néhány oda szánt perc után többet nem foglalkozunk vele, és tovább is úgy élünk és viselkedünk, mintha nem olvastunk volna semmit. Hát ez a hagyományból való igeolvasás, vagy keresztyénség akár, ettől óvjon meg minket az Úr! Erről beszéltem nemrég, amikor azt mondtam, hogy a szokásból olvasott ige nem sokat ér!!!
Isten igéjét, igenis naponként komolyan kell, olvasni, gondolkodni rajta, megemészteni, mint a testi valamely eledelt, és imádkozni. Így tudod, a hatalmas Istennel való élő szoros kapcsolatodat föl, (ki) építeni, amelyre vágysz! Isten segítsen vágyad teljesülésében, mely olyan vágy amelyet örömmel ad néked meg az Úr! Olvasd naponként az igét, és naponként imádkozzál, így épülsz föl lelki házzá, így épül ki a szoros vele való kapcsolat. Isten, megbocsátott nékünk a fiában, és nem azt nézi, hogy érdem szerint elvetésre méltó bűnösök vagyunk, hanem örül nékünk nagyon-nagyon, ha őt keressük, az igében, és imában.
Nem internetes imaközösségről van itt szó, hanem én tartok, a Szolnoki református egyháznál, vasárnap délelőttönként imaközösséget de.9 órától, melynek első részében, mindig egy igét olvasok rövid magyarázattal. Ezt a szöveges Isteni üzenetet osztom meg a testvérekkel a már látható formában hétről hétre a Csendes perceken. Meg ha a Csendes percek oldalra, megfelelő versem születik azt is.
Kérdéseiddel továbbra is fordulj hozzám, ha megkapom rá a választ az Úrtól, akkor szívesen válaszolok néked, vagy másnak is.
 
Szeretettel:
Csorba István
 
 

2010.09.30. 09:32

 

Bátorságot adjál nékünk
 
Bátorságot adjál nékünk,
 evéshez, iváshoz,
Asztali áldáshoz,
Ne szégyeljünk Dicsőitni,
A kenyérért hálát adni!
 
Megtörted a kenyeret és halat,
Áldott lett a kezedben a falat,
Öt kenyérből, és két halból,
Sok ezeren ettek,
Dicsőitik Istent,
s nagyon meglepettek.
 
Azt gondolják, hogy ezután,
Csak Jézussal járunk,
S sosem fogy ki akkor,
A kenyér mi nálunk!
De ez nem volt, csak kétszeri eset,
Megmutatta gondoskodó,
És mennyire szeret!
 
 
Te minket is akarsz,
Kenyér s borrá tenni,
A környezetünknek,
Szent áldássá lenni!
Ne szégyeljünk Úrunk,
Téged Dicsőitni,
Megszentelt és áldott,
 Tanítványod lenni!
 
Aki engem szégyell,
Az engem meg tagad,
Semmilyen alkalmat,
Soha meg nem ragad!
Segíts Uram megszollalni,
Szeretnénk bátorrá lenni!
 
2010. szeptember 30. Szolnok.
Csorba István
 
 
 
 
 

2010.09.29. 07:27

a sötétben  sem vagy egyedül,Mert ISTENED veled van.:ÁLDOTT NAPOT....


2010.09.28. 07:25

Emberi mivoltunk miatt ,sietünk!!!!!,még mi keresztények is,vannak hibáink,de akkor mutatkozik meg életünkben a szeretet gyakorlása ,ha kint vagyunk a hétköznapokban,és megéljük a napok perceit és pillanatait,csak nem mindegy hogy hogyan..

Krisztus jelenléte legyen velünk szüntele ,,szép napot..


2010.09.21. 05:26
„Küzdjetek a hitért!” (Júdás 3)

A Biblia azt mondja: „Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk” (Zsidók 2:1). Az „elsodródni” szó meg kell hogy szólaltassa a vészcsengőket. Jézus rámutatott arra, hogy míg a szolgák aludtak, az ellenség konkolyt vetett a búza közé. Amikor felébredve meglátták, ezt mondták: „Ellenség tette ezt!” (Máté 13:28). A rák egy ismeretlen, ellenőrizetlen sejttel kezdődik, és ha nem törődnek vele, elpusztíthatja az egész testet. Ezért írja Júdás: „Küzdjetek a hitért, amely egyszer s mindenkorra a szentekre bízatott. Mert belopóztak közétek bizonyos emberek, akik régóta elő vannak jegyezve erre az ítéletre: istentelenek, akik a mi Istenünk kegyelmét kicsapongásra használják, és a mi egyedüli uralkodónkat és Urunkat, Jézus Krisztust megtagadják” (Júdás 3-4). Figyeld meg e szavakat: „a hitért, amely egyszer s mindenkorra a szentekre bízatott”. A módszereink változhatnak, de az üzenetünk soha nem változik. Pál azt írja: „Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el” (2Timóteus 4:3). Figyeld meg a fejlődést Ábrahám, Izsák és Jákób életében! Ábrahám számára az áldások az Istennel való személyes kapcsolatból eredtek. Izsák örökölte apjától az áldásokat. De amíg a filiszteusok meg nem támadták, nem ment vissza, nem ásta ki újra apja kútjait, és nem épített oltárt az Úrnak. Végül Jákób, a harmadik generáció következett, aki fondorlattal és „egyszerűbb utakkal” akarta megszerezni Isten áldását. Csak akkor állította helyre életét az Ábrahám és Izsák által lefektetett alapokon, amikor egész életét megváltoztató találkozása volt Istennel Peniélnél. Őrizzük meg a hitet; adjuk át gyermekeinknek „az igazságot, a teljes igazságot, csakis az igazságot”!


2010.09.17. 09:17

Szeretnék a hozzászóláshoz hozzászólni, István köszönöm a hozzászólásaidat, nagyon jó egymás hite által épülni. 14-i hozzászólásokdban irod, hogy a szokásból olvasott ige nem sokat ér, de hogy lehet nekem bünös embernek a hatalmas Istennel élő kapcsolatot kiépiteni? Régóta erre vágyom.
Kérdezem milyen imaközösségről tájékoztatsz, aminek internete változata is van?
Isten áldjon meg szórd a jó magot a világba mindnyájunk épülérere. ERzsi


2010.09.17. 05:02

Uram, légy az én kertészem. aki gondozod, a rád bizottak életét.   Ámen


2010.09.16. 10:55

Kedves testvérek, ez, a most soronkövetkező imaközösségi áhitat. 2010. Szeptember.19-én, vasárnap! Isten áldása legyen rajta, az iitteni, írott, internetes változaton is!!!

Szeretettel: Csorba István


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]