Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2009.10.19. 12:15

A mai ige nagyon megnyugtató számomra . Nagyon sokat aggodalmaskodom  két ifju gyermekeimért . Sokszor  ugy érzem hogy  aggódásaimmal  csak magamnak ártok . Pedig JÉZUS  világosan rá mutat ara  hogy őneki gondja van reánk . Add ó ISTENEM hogy jobban bizam a te bölcsességedben és hogy szeretteimet is te oltalmazod .   Áldott napot !


2009.10.19. 10:12

' Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel" Mondja nekünk biztatásul egyik ének - hát így legyen!

Az Úr az Úra az ídőnek, ő teremtette mint minden mást, mi csak élünk benne! Bárcsak tudna jó beosztással lenni mindenki, a rendelkezésére álló ídővel, mely úgy is gyorsan múlik, ha rosz a beosztás.

Isten szerinti gazdag ídőbeosztást kívánok!

Szeretettel: 

Csorba István


2009.10.17. 07:56

Magasztallak Istenem ezen a reggelen is hosszuturesedert, szeretetedert. Koszonjuk, hogy  IGET  adtal a  kezunkbe. Koszonjuk a mukodo ferfi-bibliakoroket.  Kerunk Uram szolitsd meg   a csaladfoket, vond kozel magadhoz, hadd legyenek tobben ferfiak templomainkban. Koszonjuk, hogy nalad orok eletnek beszede van. Szent Lelked altal segits engedelmessegben jarni. Amen.


2009.10.13. 14:08

"Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete"
Hálát adok én is, mert örökké tart szeretete! Nem is kértem, mégis megajándékozott. Gondoskodik azokról, akik szeretik Őt. Felöltözteti a menyasszonyt a vőlegénye örömére!


2009.10.13. 08:53

Csodás az Úr biztatása a mai reggelen!  István


2009.10.08. 10:40

Éppen tegnap és ma volt összetűzésem az egyik kolléganőmmel... Nem volt együttműködő, és másképp követelt meg valamit, mint egy másik kolléganőm. A zűrzavarban, az irodáról irodára való mászkálásokban ideges lettem és türelmetlen. De mára már rendeződött a dolog...
Bizony nem könnyű az összeférhetetlenkedőkkel. Mindig vannak olyan kollégák, akik nem túl jól végzik a dolgukat, és emiatt a mi munkánk is áll, sőt, minket szidnak le ezek miatt is... De mégiscsak jobb türelemmel igyekezni megoldani a dolgokat. Ezt kell gyakorolnunk. Sokat.
Ágnes


2009.10.07. 06:59

Alazattal, jovok hozzad Istenem, es hozom eled gyulekezetunk gyermekeit. Koszonjuk oket eletnek Ura.   Koszonjuk, hogy Te vagy a  megtartojuk. Orizd meg tisztan lelkuket, segits bennunket szuloket, nagyszuloket Hozzad terelgetni . Hadd szanjunk idot, erot, penzt is ha kell,  hogy lelekben novekedjenek.   Sok-sok mulasztasainkat bocsasd  meg  es potold ki a Te nagy Irgalmadbol. Koszonjuk, hogy mindezt kerhetjuk    Jezus Krisztus  erdemeert  Amen.


2009.10.05. 08:55

A mai áhítatról az 1Kor. 13. része jutott eszembe, amit a Szeretet himnuszának is szoktunk nevezni:
"Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom."
Ágnes


2009.10.02. 10:38

NEM HINTÓVAL

 

Nem hintóval, gyalog jártál,

Poros úton botorkáltál,

Jártad néped városait,

Gyógyítottad betegeit.

Vigasztaltad szegényeit,

 

Enni adtál, az éhes tömegnek,

Két halból és őt kenyérből,

Négy őt ezer embernek.

Királyi ruhád a mennyben hagytad,

De hatalmad, meg mutattad.

 

Te vagy ma is az ugyanaz,

Hallottuk nem rég,

Ilyen királlyal áldott meg az ég!

Királyi ruhád a mennyben hagytad,

A tévelygőknek az utat mutattad.

 

Az sem volt, hova lehajtanod fejed,

Nem kényeskedtél, jó volt neked,

Kezedben, ma is, az egyszemrizsnyi

-emberi élet arannyá válhat, ha neked adják,

S nem fösvényül, csak maguknak tartják.

 

Ó Te nagy király, ki nem hintóval jártál,

Poros úton járva, koldusokra vártál,

Íme itt van egy koldus élete,

  Enyém,

Fogadd el, gyere gyorsan, felém,

 

2009. október 2. Szolnok.

 

Csorba István

 

 


2009.10.02. 08:39

Segítsen bennünket a mi Atyánk, hogy észrevegyük napjainkban áldásait, ahogyan a gyászoló Roland is, hogy az élőkkel kell foglalkoznia, nekik vinni újra meg újra Isten igéjét, a Csendes Percek áhítatos füzet formájában! Fáj édesanyja hiánya, de jöttek új emberek, akiknek szolgálhat. Ámen!


2009.10.01. 06:27

En is Amen-t mondok az elottem imadkozokkal  es  kerem Istent, hogy mi akik  bibliat lapozunk  "alljunk   elo az igevel alkalmas es alkalmatlan idoben"  mert sok a "samariai"  akinek innia kellene  az elet vizebol.

Adjon az Ur mindannyionknak  vagyat az  igemagvak hintesere es tobb felelosseget  a   mellettunk elo   hitetlen ember irant.


2009.09.30. 10:32

Kedves testvérek!

Gyönyörű, ez a magyarországról, magyarországért szólló írás! Az Úr áldja meg azt, aki írta! Én is Csatlakozom, az országért fohászkodókhoz!

Úram Jézus tisztitsd meg minden ember szívét, aki magyar országon lakik, és Te adj megtisztulást, hozzád térést, és ad, hogy az emberek, ne csak magukkal törődök legyenek. Végy erőt, és győzelmet, a magyar népen! Könyörülj rajtunk, imádkoz a mennyei szentélyben értünk Krisztus, Te egyetlen drága közbenjárónk! Segits, hogy a Te néped, a Te világosságod legyünk a sőtétben!Ámen!

Szeretettel: Csorba István

2009. szeptember. 30. Szolnok.


2009.09.30. 08:37

Szeretnék imádkozni Magyarországért, és kérlek benneteket is, testvéreim, tegyétek ezt ti is!

Magyarország most olyan, mint a pásztor nélkül való juhok. Szükségünk van olyan vezetőre, vezetőkre, akik szívükön hordozzák az ország sorsát, a nép javát szolgálják – mert szolgák ők, miniszterek –, és azért fáradoznak, hogy az ország életre kapjon, fellendüljön.
Elgondolkoztam ezen. Elgondolkoztam a Himnusz szavain: „megbűnhődte már e nép…”. A magyar népnek, az országnak – meglehet, nehéz időket látott már – de az ország bűneit is Krisztus keresztjéhez kell letennünk! Az országét: a vezetőinkét és a mi magunk, a nép bűneit is!
Hogyan lenne lehetséges a „szép jövő”, amit régi királyaink, régi államférfiaink megálmodtak nekünk, ha a nép széthúz, és bűnben leledzik? Egymásra mutogatnak pártjaink, egymásra mutogatunk mi magunk is. Milyen könnyű a más bűneire rámutatni, a magunké felett pedig szemet hunyni! De Isten előtt hiába rejtegetjük ezeket!
Így szól az Úristen a biblia lapjairól most hozzánk: „Bárcsak félnétek az Urat… követnétek Isteneteket… ti is, meg a király is, aki uralkodik fölöttetek!” (I. Sámuel 12,12–15)
A vezetőinket mi választjuk, de a hatalmat Isten adja nekik. Ahogyan egy szülő felelős gyermekei növekedéséért, szeretetben való neveléséért, úgy államférfiaink is felelősek Magyarországért. És ahogyan tisztelettel tartozik a gyermek szülei iránt, úgy a nép is tisztelettel tartozik az ország vezetője, vezetői iránt is.

Mindenható Isten! Állíts tiszteletreméltó, igaz „királyt” országunk élére, aki mint jó pásztor, tereli a nyáját tiszta forráshoz, dús legelőkre, a Te dicsőségedre! Taníts meg minket tisztelni vezetőinket. Tedd igazzá államférfiaink szívét, hogy majdani vezetőnket támogassák ebben! Ne engedd, hogy elnézzék a szegény ember szükségét, a maguk javát előbbre valónak tekintve közben! Tégy csodát a nép lelkében is, hogy egy akarattal, tiszta szívvel, becsülettel végezze munkáját, együtt, mindannyian ugyanazt szolgálva!
Nem kérek gazdagságot az országnak. Csak tiszta szívet. Mert ha ez megvan, a többi már megadatik nekünk. Tégy minket, mindannyiunkat krisztusivá, hogy amikor ránk tekintesz, gyönyörködhess bennünk, a szép és jó Magyarországban, a Te dicsőségedre! Ámen!


2009.09.30. 05:47

Szereto edes Atyam szuksegem van a Te szeretetedre   hogy  rendeleseidet  megtartsam mindennapi harcaimban. Segitsd latnom, hogy minden a javamat szolgalja. Amen.


2009.09.29. 21:17

Draga Atyam ! Bocsanatodert esedezem,mert bizony en is nagyon turelmetlen vagyok.Turelmetlenul varom,hogy mit akarsz velem cselekedni.Kerlek tegy engem turelmesse,hogy megertsem,hogy minden jo amit te adsz nekem.Koszonom neked,a Te Szent Fiad neveert.Amen.  Margit


2009.09.28. 19:41

PORBAN ÜLVE

 

Az út szélén porban ülve,

És nap, mint nap kéregetve,

Két jó barát együtt jártak,

Míg Jézusra rátaláltak.

 

Kérték Jézust, hogy lássanak,

Vakságtól búcsúzzanak.

Dávid fia fényt adhat,

Bennünket meggyógyíthat.

 

Jézus a világosság maga,

Megtörténik általa e csoda.

Látóvá lesznek általa a vakok,

Kik hittel hozzá imádkoznak azok.

 

Földön ülve többé, nem kell kuporogni,

Alamizsnát kérve tovább kuncsorogni,

Fölállnak a földről Jézust követni,

Látó szemeikért az Istent dicsérni.

 

2009. szeptember 28. Szolnok.

Csorba István


2009.09.28. 19:02

AHOGY AZ ESŐ ÖNTÖZI A FÖLDET

 

Ahogy az eső öntözi a földet,

Úgy ad az Isten, életet, zöldet.

Csak álljunk boldogan, tusolója alá,

Igéjét halgató imádkozóvá.

Minden imádság meg nyugtat,

Az Úr ígével tanítgat.

Öntözi a kiszáradt sivár lelket,

Teremtve oda is, oázist, életet.

 

2009. szeptember 28. Szolnok.

Csorba István

 


2009.09.23. 07:20

Olvasván a mai igét eszembe jut hogy minden másra van pénzünk csak a tized odaadására nincs . Nagyon fáj amikor a környezetemben is sokan  sajnálva vagy  gunyolódva adják  oda a tizedet . Pedig  mi csak abból  adunk  amit  amugy is az  UR adott nekünk . Mert nekünk semink nincs mi  csak  sáfárai  vagyunk  javainknak .  Adjon az UR minden  ember szivében  bölcsességet  hogy  hálás szivvel   adja  oda az URNAK  ami az  URÉ !

                                               ÁLDOTT  NAPOT  !                                  


2009.09.22. 15:10

Ugy tünik mintha a világból eltünnőben lenne az igazság. Még közösségen belül is szomoru a tapasztalat ez. Nagyon biztató Istenünk üzenete a mai napra, hogy ő majd előbb utóbb igazságot szolgáltat, az övéinek. Ha ezt Ő mondja  el kell hinnünk. Olyan sok sérelem ér bennünket naponta, ha nem néznék Jézusra nem lehetne elviselni. Erzsi


2009.09.19. 11:07

Annyiszor elhataroztam mar, hogy  akar egyedul toltom a napot, akar tarsasagba vagyok,  inkabb csak a jo , szep dolgokra reflektalok. Es megis...   toprengek  masoktol kapott serelmeimen, igazsagtalansagokon..  belevegyulok en is  a masok "hata mogotti " beszelgetesekbe. Van. hogy vedelmere  kelek a szobanforgo szemelynek-  de van hogy nem.  Es mennyivel felemelobb a szamomra ha a jo, az udvos dolgokon   jarnak a gondolataim. Erre segitsen mindnyajunkat Szereto ATYANK.


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]