Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.01.23. 14:48

Szerintem mindannyionkban  van sok turelmetlenseg. Ez a  rohano, felporgetett elet is hozzajarul , de persze ha  figyelek Jezusra konnyebb csendben varni. En is hajlamos vagyok  a magam akaratat   "surgetni" hiszen  az en szemeimben ez jonak latszik.  Jezus keresztrol elhangzott szavai ma  melyen erintettek...Mi Krisztusban hivok ott lennenk egymasnak  segitsegul  a helyes dontesek meghozatalaban.  Egymas terhet hordozhatnank - talan tesszuk is ezt  alkalmankent... Azert azt mar megsem varhatjuk , hogy "mindenki a masik hasznat  is nezze ne csak a magaet". Adja Isten, hogy lelek szerint eljunk!


2010.01.21. 22:19

Nagyon megfogott engem a mai ige. Teljes mértékben magaménak érzem ezt a figyelmeztetést- ne érints engem.

Nagyon sokszor, mi gyarló emberek, én is uralni szeretünk mindent és mindenkit. Legyen az bármi, vagy bárki. Nem tudom mi az oka!

Tudom, hogy tenni kell és türelemmel várni- sokszor nem megy.

Veletek hogyan van ez?

Áldás, békesség


2010.01.20. 10:11

Kedves Testvérek!

Azt hiszem, úgy érzem most magam a mai ige olvsása útán, hogy egy életrenagyon fontos dolgot tanultam meg a mai igéből, azt, hogy NEM SZABAD NEKÜNK CSUPÁN CSAK IMÁDKOZNI VALAMIÉRT, ÉS KÖZBEN TÉTLENÜL VÁRNI, A KÉRT DOLOGRA, VAGY A JÓ EREDMÉNYRE! Mert magam is sokszor bele estem ebbe a hibába, hogy imádkoztam, és csak vártam a megoldást. Ezért aztán ugy tünhet, hogy Isten az aki nem adott meg valamit, vagy nem segitett megoldani a gondot. pedig Isten segít, de mi sem maradhatunk tétlenek!

Köszönöm Margit a kedves, és jól eső soraid!

Mindenkinek áldott szép napot kivánok!

Szeretettel:   Csorba István

 2010. január 20. Szolnok.


2010.01.19. 10:41

Tegnap este egy igen érdekes filmet láttam a tévében. Egy démon emberről emberre járt, belebújt a testükbe (test nélkül nem létezhetett), hogy elérje gonosz akaratát. Az emberek, ha megérintették egymást, azonnal áttelepült abba a másik emberbe.
Arra gondoltam, szerencsére ez nem megy ilyen könnyen. Szép is lenne, ha csupán egy érintésre...
Aztán az jutott eszembe, hogy ettől sokkal könnyebben "járkál" fel-alá a gonosz, és lesi, kit foghatna meg: minden alkalommal, amikor IGEN-t mondunk a gonoszra, eléri célját, hogy egyre inkább eltávolítson bennünket Istentől! Csak ennyi kell neki.
"előtökbe adtam az életet és a halált,
az áldást és az átkot.
Válaszd hát az életet..."

(5 Mózes 30,19)


2010.01.19. 06:34

Kedves Istvan!

Koszonom a jo kivansagokat,neked is mindezeket kivanom.

Jo ,hogy ujra itt vagy.

Kerhetjuk egyutt,hogy adjon az Ur sok sok szeretetet,a szolgalo gyermekeinek a szivebe.Amen.

Aldjon az Ur.  Margit.


2010.01.18. 10:52

Kedves Testvérek!

Áldott szép hetet kivánok mindenkinek!

Egyengesse az Úr az útjainkat, hogy az egyenlőtlen életútak, jőjjenek egyenesbe kétezertízben! Így várjuk az Úrat vissza és jutsunk közelebb hozzá!

Szeretettel: Csorba István

B.u.é.k.

Boldog áldott 2010-et!

Bízd Újra Életed Krisztusra! Kegyelme hozzá még ma adott! Csi.


2010.01.15. 06:13

Cseri Kalmantol hallottam :"Csaladok  tortenete, bunok tortenete..."    Nem kellene ennek igy lennie  de az ordito oroszlan   nem hagyja beken    az  embert  .  Kerlek imadkozzatok ti is  L. Istvanert  akit a bortonben latogatok. (kabitoszer) . Aldjon meg az Ur bennunket ma is imadkozo lelkulettel!       B. Zsoka


2010.01.14. 13:50

"Isten nem a felkészülteket hívja, hanem felkészíti az elhívottakat." Így van, az Ő dicsőségére! Ámen!


2010.01.13. 15:09

http://www.youtube.com/watch?v=Ce_oCLUykrE&translated=1
Ajánlott azoknak, akik a különleges gyógyulásoktól, csodáktól stb. várják, illetve ezekhez kötik a bizonyosságot Isten létezéséről! Mert Isten azokon keresztül is tud "működni", akiken már nem lehet segíteni...


2010.01.04. 06:45

Milyen hamar  valaszol az Ur  - ma mindannyian imadkozhatunk a depresszioban szenvedokert - koztuk Margitka  menyeert is!  Az imanak nagy ereje van !    Aldott hetet mindenkinek !  B. Zsoka


2010.01.04. 06:26

Kedves Erzsike,es Zsoka!   koszonom a hitbeli tamogatast es az ertem mondott imakatTudom az Ur meghallgatja es amikor szukseges kuldi a segitseget is.De kerlek titeket,hordozzatok tovabbra is az Ur elott.

En most a menyemert imatkozom,aki mely depresszioban van. Neki is sok a terhe,de o nem akrja kerni az Ur segitseget,emberektol var mindent.Sajnos az o szemeben minden ember gonosz,akinek tobb van mint neki.Sajnos az unnepeket sem tolhettuk emiatt eggyutt mindenkivel.   Mar olyanokat mond,hogy ugorjanak ki az ablakon a gyerekekkel egyutt,es akkor minden megoldoik.

Draga Mennyei Atyam!Te latod minden nyomorusagukat,te ismered a szivek gondolatait,hiszem es tudom,hogy te vagy az egyeduli,aki tudsz segiteni rajta,rajtuk.Mutasd meg,hogy mi az amivel en is tudom segiteni oket.Legy konyoruletes hozzajuk. Es igy viszem eled a masik ket menyemt is.Mutasd meg nekik is hatalmadat,irgalmas szeretetedet.Es eled viszem  minden gyermekemet es unokaimat is.Tudom ,hogy ha rad bizom oket Te alkalmas idoben el is vegzed amit megigertel.Adj nekem ehez eros hitet.Kerlek hallgas meg a Te Szent Fiadert a Jezus Krisztusert.   Ugylegyen Amen.    Margit.

 


2010.01.03. 06:15

Kedves Margitka !

 En is osztom az elottem szolo velemenyet es kivanok ebben az evben uj erot  HITET, hogy ISTEN hatalmas  es megcselekedheti azt is amit mi emberileg  keptelennek latunk.        Imadkoztam , hogy a mai utamhoz (meglatogatok egy borton berlot) adjon a mennyei Atya  iget. Es a mai "csendes" ige   is arra biztat, hogy  akirol soha nem gondoljuk  az is elfogadhatja  a  Golgotha  ajandekat.     Aldott vasarnapot  minden  kedves testveremnek, hadd teljunk be ma is  IGEKKEL, hogy a Krisztus beszede   (ne a vilag gyonyore)   lakozzek bennunk a 2010-es evben is meg gazdagabban. Szeretettel  B. Zsoka


2010.01.01. 14:10

Kedves Mindnyájan! Elkezdtük ma olvasni a 2010-es Csendes Perceket. Nagyon szeretem, mert  hozzám hasonló egyszerü eberek irják. Olyan jó, hogy Atyánk ezuton is ad nekünk lelki táplálékot napról-napra. Adja az Úr, hogy ezáltal is erősödjön a hitünk.
Kedves Margit! Olyan vigasztaló a  mai napra szóló irásból: "akik Istent szeretik azoknak minden a javukra szolgál" Róma 8.28., de csak azoknak! Próbáld jobban szeretni azÚrat a sok baj ellenére is,
meglátod segiteni fog!
Minden kedves olvasótársamnak  boldog, békés , áldott uj évet kivánok: Erzsi


2010.01.01. 08:59

Kedves Mindnyajan!Nem tudom,ti milyen evet zartatok,de en nagyon nehezet.  Nagyon sok szomorusag tortent velem.  Meghalt a ferjem,akivel igaz nem eltunk egyutt,de szerettem,a fiam olyan adosagot hagyott hatra,hogy futes nelkul maradtam,a masik a csaladjat keszul elhagyni,a nagyfiam nagyon beteg lett,de hala az Urnak jobban lett. A gyermekekben is egyre nagyobb az irigyseg egymas irant.

.De ami a legrosszabb,hogy meg a hitem is megfogyatkozott. Elfaradtam,ami nagy szegyen,mert az Ur csak annyi terhet ad amit eltudunk hordozni,es en megis roskadozom,emberileg kilatastalannak latom a helyzetemet.Imatkozzatok ertem,hogy hitem megerosodjek,mert erre van a legnagyobb szuksegem ebben az uj esztendoben is.  Koszonom.

Az Ur Jezus  szeretete legyen mindnyajunkal,az Uj Esztendoben is.   Margit.

 

 

 


2009.12.25. 14:02

Igaz tortenet.

Egyszer egy  jelzolampanal alltam es egy kopott ruhas  ferfi szolitott meg. Mondja  Uram venne nekem valami ennivalot? igen valaszoltam itt eppen van egy vendeglo, menjunk be es rendeljen. Levest kert , egy szendvicset  es utanna egy kavet.   Halat adott az etelert. Miutan evett elovett egy kopott Uj  Testamentumot  ideadta es kert, hogy olvassam fel belolle az  "orok eletre ' szolo igeket. Felolvastam  neki kb.12-ot  Aztan  lattam, hogy eltelt az ido es mennem kellett munkaba. Mindketten ujbol a  jelzolampanal alltunk, hogy atmehessunk. Senki nem volt ott akkor sem egy kocsi sem egy ember. Elkoszontem tolle es meg visszapillantottam...- de sehol nem volt!!!  Sehova nem bujhatott, senki el nem takarta, az elso epulet kb 30 meterre volt??  Ekkor a Zsido 12;3 jutott eszembe. Biztos voltam benne, hogy angyal volt.  Mikor  a bibliajat kezembe vettem  a Lukacs 36:8 - nal nyilt ki   50 ev multan sem tudom elfeledni ezt az esetet, as attol kezdve reszeve valt eletemnek a jotekonykodas. Igaz nem nagy volt a keresetunk, de sohasem  szukolkodtunk.

"Adjatok es nektek is adnak"      A KRISZTUS  szeretete soha el nem fogy !

                                                                                      Tom Anderson


2009.12.21. 09:21

Hópihe-szárnyon száll az idő,
ünnepi díszben áll a fenyő.
Készül a bejgli, a sok jó falat,
itt a karácsony a kertek alatt!

Angyalok az égből szálljanak le hozzád,
boldogság és béke
fátylát házadra borítsák!
Békés Boldog Ünnepeket!

/Dsida Jenő/


2009.12.17. 06:12

"Az En gondolataim nem a ti gondolatotok"             A tortenelem azt mutatja, hogy az ember  mindeg ugy erezte jol magat  ha az Isten rendeleteit megszegte.  Valoszinu   ha engedelmeskednenk   m i n d e n b e n   Istennek  sem embertarsi kapcsolataink,  sem kornyezetunk   nem lenne ilyen kilatastalan.  Eredmeny csak akkor  van ha eljutunk  ahhoz a ponthoz :"egyedul Ellened vetkeztem es cselekedtem   azt ami a Te szemeid elott gonosz"  . Sok engedelmessegben jarast a mai napra is. Szeretettel B. Zsoka


2009.12.13. 07:26

Koszonom a kegyelmet, amit kaptam Toled es a hitet, hogy  hiszek a feltamadasban. Koszonom, hogy  varhatlak  es a Te aldozatodert  irgalmazol nekem is. Uram, add, hogy a kereszteny csaladok   szanjanak idot az ige eggyutt-olvasasara es imadkozasra. Koszonjuk, hogy vannak ilyen csaladok akik ezt teszik.  Legyen felmagasztalva a te Neved ezen a napon is.  Amen.


2009.12.10. 09:38

Segítsen minket Isten, hogy meghalljuk a Pásztor hangját, ha olykor-olykor elkóborolunk!


2009.12.10. 06:18

 EGGYUTT  EPULNI  ISTEN  HAJLEKAVA  LELEK  ALTAL !

Mibe kerulhet ez nekem s neked testverem? Ahogy Pal mondta  ezek  a foldi dolgok  csak kar es szemet...  Segitsen meg a mi szereto Atyank, hogy mindenunk legyen Krisztus !


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]