Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2009.03.14. 17:33

MILYEN M MÉRTÉKKEL

Milyen mértékkel mértem,

Vajon ezt már fölmértem?

Inkább emberi mércével mérünk,

Pedig van Bibliánk nékünk!

A Krisztusi mérce, mintha nem is volna,

Olyan kedvelt elfogadott, az emberi forma.

 

2009. március 14. Szék.        Csorba István


2009.03.13. 10:00

Egy pecsét

Egy pecsét az Úr tenyerén,
Talán csak ennyi vagyok,
De olyan jó hogy oda,
Bemetszve maradok!
Egy pecsét, a szivemen a bün,
S ö letisztitja hün,
S egy másikat pecsétel
Krisztus által védett, szeretettel!

2009. március 13. Szék.
Csorba István


2009.03.11. 06:20

Jo  pelda a szamitogepes kapcsolat  hasonlitasa. A megtert ember eleteben a szamitogep aldas, am a fiatalokat   akik dontes elott allnak  nagyon sokszor megkotozi  a szamitogep. Edesanyakkal beszelgettem, hogy nem tudjak felkolteni vasarnap reggel gyermekeiket, hogy reszt vegyenek a bibliaoran  , mert hajnalig   kepernyo elott ul gyermeke. Es vajon mit neznek? Hiszen egy kattintas es  a szulo mar nem latja mit nezett elobb. A gyermektanitok   nagyon  megkeserednek, mert  keves fiatalt erdekel az evangelium. Plane ha a szulok nem elik az Iget.  Nagyon ra vannak utalva a  gyermek munkat vallalok a mi imainkra, es a szulok jo hozzaallasara. Isten adjon vilagossagot mindannyionknak.


2009.03.10. 12:40

SZÁMITÓGÉPES KAPCSOLAT

Én is sokszor átélem, hogy megszakad a számitógépes kapcsolat, és ilyenkor elég bosszantó dolog, leginkább akkor ha nem tul későn, időben, szeretnék üzenetet küldeni,  ha tudom valaki nagyon várja.  De mégis ott kell ülni, jó sok ideig és várni azt, hogy valahol töllünk nagyon távol a szakemberek kapcsolatot teremtsenek közöttünk.  És amikor végre, megjelenik a zöld jelzés, és van kapcsolat, már csak egy egerezés, és olvasható az üzenet, repül a jóéjt puszi, és ez, olyan nagy boldogság! Olyan jó, hogy Isten és közöttünk az Úr kegyelme Krisztusban,  ima és ige a szent lélek által biztositja, a biztos odavissza kapcsolatot,  segit, hogy akármikor imádkozhassunk, és igét olvassunk.  A saját javunkra és örömünkre.  Repülhet a szeretet, az ima, egymásért, bármiért, az Úr meghalgat, és válaszol.  Az örök Kapcsolatot biztositja igéretében, amikor azt mondja:  Senki és semmi nem szakaszthat el tölle!  

Csorba István     2009. márc. 10.  Szék.  


2009.03.08. 07:05

Ki tudna kozuletek egy arasznyival is meghosszabbitani az o eletet?

Tele vannak a lapok, ujsagok  tipekkel, hogy mi a hosszu elet  titka. De milyen vilagos az Ige :ameddig Isten megszabta. Persze hogy milyen minosegu eletet elek az az en felelossegem.                                        Tudom Uram, hogy csak a ma az enyem, ezert kerlek, hogy rad tudjam bizni a holnapot,  igereteidben  bizva, hogy aki Benned bizik annak kenyere es vize nem fogy el.


2009.03.07. 10:12

Kedves testvérek!

Olyan jó érzést okoz az amelyet ma olvashatunk az igében, hogy az Úr számára fontosak vagyunk és föladatunk van kinek kinek! Volt idő a régi életemben, nekem is, amikor úgy éreztem, fölösleges vagyok, és senkinek nincs szüksége rám! Olyan jó hogy ez, nem igy van! Most kicsit betegeskedem, de nincs nagy veszély. Mindenkinek szép influenza mentes szép napot, áldott hétvégét!  Szeretettel: 

Csorba István    márc. 7. Szék.


2009.03.06. 06:21

Szep jo reggelt minden kedves testveremnek !

Nemreg  ujbol elolvastam  Grubb p. Norman : "StuddT.Karoly Isten kovete "  cimu konyvet. Csodalatos amit Isten veghezvitt egy emberrel aki ige szerint elt  mert szivebe rejtette az  Isten beszedet. Termeszetesen  keves  ilyen ember  van (akikre nem volt melto a vilag)  de az teny, hogy  a  biblia melyebb tanulmanyozasa   mindenkit  atformal,  mindennapi harcainkban  segit es erosit.

Ajanlom mindenkinek ezt a konyvet aki meg nem olvasta. En egy kereszteny konyvtarbol kolcsonoztem ki.          Aldas, bekesseg  a hetvegere.  B. Zsoka


2009.03.04. 12:57

Jó volt olvasni a mai áhítatot.
Mindannyian szembesültünk már azzal, hogy nehéz megbocsátani. Magunkban hordozzuk, cipeljük a sérelmeinket.
Isten országába, azon a bizonyos szoros kapun efféle terhekkel együtt nem férünk be. Csak ezek nélkül, amint vagyunk, amint születtünk...
Segítsen a mi Atyánk megérteni ezt! Ámen!


2009.03.03. 06:19

Nemreg  hallottam, hogy a vilagon nagyon sok rendor megtert, sok varosban osszegyulnek  hetente es imadkoznak, imadkozzunk, hogy varosunkban is minel tobben  fogadjak el Krisztust  eletuk urava.Ismertem, egy  csaladot, ahol a ferj rendor volt (mar meghalt) es nagyon  durva volt a felesegevel es csaladjaval szemben. Megteretlenul otthol is kepviselte  a hatalom erejet.

Dicsoitlek, aldlak Istenem, hogy nalad nincs lehetetlen!!! Adj erot, kitartast mindenkinek az imadkozasban Amen


2009.02.28. 10:03

KRISZTUS AZ ÉN ADOMÁNYOM

Az Úr áldja meg, és segitse meg, a tehetős, és jókedvű adakozókat!  Békés áldott hétvégét minden kedves testvéremnek Krisztusban! Amit én adni tudok, egy jó gondolat, egy vers vagy egyébb formában, de azt is csak úgy ha megadva azt, megáld vele az Úr!  Aranyom és ezüstöm nicsen, csak egy annyit mondhatok, aki hisz Krisztusban örök élete van!  S hogy az Ő nevében nagy erő van! Ö az én adományom, ennyit adhatok! Ő az aki éltet, és reményt ad, ennyit mondhatok. Ő az, aki segitségül lesz, itt, odafenn!

Csorba István    2009. feb.28. Szék.


2009.02.27. 11:03

Kedves Testvérek, Krisztusban!

Nagyon örülök ennek a mai bátoritásnak! 

Itt van Isten

Itt van Isten segiteni,

Vigasztalni, át ölelni,

Félelmet elháritani,

Bárki által, tud üzenni.

Itt van Isten, el ne vesszünk,

Hogy újemberré szülessünk.

Mi lehessünk bizonyságul,

S a világ nekünk kitágul!

Tág teret ad bizonyságra,

Ezért hozott a világra!

                                                               2009. feb.27. Szék           Csorba István


2009.02.26. 14:55

A  mai ige elolvasasa utan Veronikara gondoltam, aki  szinte kialtotta felenk:,hogy imadkozzunk a nagybatyjaert!   Nagyon sok szeretet erzodott ki  a  mondataibol. En szemelyesen szeretnem tudni kedves Veronika, hogy van a nagybatyad?  Ha feljossz az oldalra irj egy par sort

                                                                                 Szeretettel udvozollek  Zsoka


2009.02.22. 13:24

Olyan gyonyoru  ez a mai Zsoltar es a hozza kapcsolodo  igemagyarazat. Uram szeretnek mindeg    mindenkire         a  szeretet szemuvegen nezni. Segits meg  Amen.


2009.02.20. 08:20

Nekem volt, egy emberileg elmondhatatlan,jóságos,szeretettel teljes nagymamatársam.Nem éltek együtt a fiatalok,de Ő igazi nagymamaként viselkedet.Mikor a lányom férhezment,nem az ő fiához,az esküvőjére is eljöttek.AMikor megszületett a kislányuk,Ő volt az első,aki meglátogatta,tőle kapta az első ajándélát.Ugy tekintette ,mindha a saját unokája lenne./az igazi nagymamája meg sem nézte,csak nyolcshónapos korában látta véletlenül,és csak annyit mondott,te vagy a Klaudia/.Valőban azt lehet rá mondani,hogy a világ legjobb embere,volt igaz a gyerekei és a férjes ugy bánt vele mint egy cseléddel.Kapják meg ami kell nekik,de szeretetetet nem kapott.

Villámcsapásként ért minket,mikor kiderült,hogy máj rákja van.Rengetek fogyókurás mindenfélét evett,hogy megfeleljen a férje kivánságának.és mindezek tönkretették a májátMikor bementünk látogatni szólt a férje,hogy nem tudja a mama,hogy mi baja ,nehogy elmondjuk neki.

És igy én sem mertem neki beszélni az Ur Jézusról,nehogy ugy érezze,hogy neki már meg kell halnia.

Tudjátok milyen fájdalom ez,már 5 éve történt és még mindig fájdalommal tölt el ha eszembe jut.Ezért jo az ,ha valkinek megadatik és tud beszélni az Ur jézusrol,mert embereket tud megmenteni,Én már csak az Urtól kérek bocsánatot,hogy nem tettem meg.

Kedves Veronika!Kérlek beszélges a nagybátxáddal,az Ur hatalmas szeretetéról,hogy bár hogy alakul az élete,tudja érezze,hogy Jézus mennyire szereti. Az Áldott Orvos gyógyitó keze vele van.  Ámen.   Szeretettel  Margit


2009.02.19. 12:58

Kedves  Veronika !

Termeszetesen imadkozunk a nagybatyadert, de ti akik szeretitek kell, hogy beszeljetek Neki Jezusrol, buneink bocsanatarol, es foleg  hogy fogadja el Jezust szemelyes   MEGVALTOJANAK.

Krizishelyzetekben mindenki nyitottabb isten fele. Aldjon meg titeket a  mi szereto Atyank.


2009.02.19. 08:33
HÍVŐK! Kérlek imádkozzatok nagybátyám megtéréséért és gyógyulásáért, aki leukémis és kritikus állapotban van.54 éves. Hiszem, hogy az Úr,aki széválasztja a sötétséget a világosságtól,megteszi örömmel, ha Krisztusért többen kérik Őt valamire. Nagyon köszönöm mindenkinek,aki teljesíti kérésemet!!!!

2009.02.18. 08:24

Istenünk, adj a gyermekeinknek példaképeket, olyan játszótársakat, barátokat, akiktől tanulhatnak, hasznos dolgokat! Segíts nekünk és nekik, hogy észrevegyék és megbecsüljék őket!
Ágnes


2009.02.16. 14:16

Hazi imacsoportok... Olyan jok es olyan jo lenne  ha hazaink  imacsoportok otthona  is lenne. es tobbet imadkoznank es az igerol  beszelgetnenk. Add meg  UR JEZUS ezt a kegyelmet a hozzad ragaszkodoknak. AMEN!


2009.02.16. 13:30

Úram, őrizd meg a rosz gondolatoktól, amelyek ártanak nekünk és másoknak! Ámen!

Csorba István  Szék.


2009.02.15. 16:46

Kedves Margit!

Köszi szépen a kedves soraidat! Minden kedves testvért megkérek veled együtt arra, hogy imádkozzatok azért, hogy a vers irás tállentumát áldja meg az Úr, hogy egy tállentumból legyen kettő, és igy tovább! Nagyon örülök a kivánt áldásnak! Jól vagyok, és én is áldást kivánok, rád, és népes családodra! Szeretettel:  Csorba István. 09.02.15. Szék.

Krisztus mellett fényben élve! Előre semmit se félve! Igy bátorit, Krisztus újra! Buzdit minket a szent útra!  Mind-mind, hogy áldássá legyünk! Minden nap új erőt vegyünk!

Ez is vers, csak nem rövid sorokban!   Örülök, mindenfélle lelki támogatásnak! A Csipke név onnan lett, hogy széken a Csipkeszeg nevű falúrészben lakom.  Csi.


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]