Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.04.30. 20:03

Köszönjuk a szép anyáknapi verset István. Áldja meg a jó Isten az édesanyákat.Tehessék a legfontosabbat, gyermekeiek  Jézushoz vezetését. Erzsi


2010.04.30. 16:49

 

A jó anya

 

A jó anya, lányával, mindent megbeszél,

Gyermeke tőle, sose fél,

Tudja, hogy olykori szigora, javára válik,

Nevelése messzire látszik.

Gyermeke ekkor sem duzzog rá,

Hanem bizalommal bújik mindig őhozzá.

 

A jó anya, sohasem hazudó,

Hibát és jót, őszintén bevalló,

Nem mond, nem tesz, hamis dolgokat,

Bizalmatlanságra, sosem ad okokat.

Mert a gyerek szívvel, nem lehet játszani,

Nem őszinteséggel rajt, sebeket ejteni.

 

A jó anya, Jézushoz vezet,

Tőle tanul, s ezért, helyesen szeret.

A jó anya, mint Mestere önfeláldozó,

Ha kell fájdalmakat, keresztet hordozó,

De senki nem halja, hogy panaszolkodó.

Egyszer én is, ilyen anya leszek,

Mit átéltem lányként, erre emlékezek.

 

2010. április 30. Szolnok.

 

Csorba István


2010.04.27. 07:18

Milyen sokszor alunk mi is erthetetlenul,es mondjuk a mierteket.De olyan jo ha tudjuk azt mondani,hogy Te tudod Uram,hogy miert pont igy.Es tudunk csak Ra figyelni es Ot kovetni,mert mi a mi nyomorusagunk a Jobehoz keppest,semmi,es megis panasszal vagyunk tele.Segit nekunk Atyam,hogy ne igy legyen.   Amen.


2010.04.23. 06:41

Koszontelek Istvan,jo hogy mar tudunk rolad is.Aldjon az Ur benneteket. Margit.


2010.04.22. 14:24

Bocsi, hogy rég nem Jelentkeztem, de jól vagyok!

Szeretettel: István


2010.04.20. 22:36

Koszonom ezt a szep verset, kedves Piroska, minden szava igaz, olyan jo ezt most ujra elolvasni, epp a megfelelo idoben, koszonom hogy gondoltok ram draga testvereim, Isten Aldasaval hovirag!


2010.04.20. 11:22

Igen, ez a vers nem csupán gyönyörű, hanem néhány sorban leírja mindazt, amin mindannyiunknak át kell esni, hogy észrevegyük Istenünk megtartó Kegyelmét. Bizony, másként észre sem vennénk, természetes jussunknak tartanánk , mintha "járna" nekünk... És ne feledjük, mindaz, amire szükségünk van, ráadásul adatik nekünk, először Isten országát kell keresnünk, a sorrend semmiképp sem cserélhető fel. Én igen sokáig felcseréltem a sorrendet, és még most is sokszor elbizonytalanodom,de útjelzőim a napi Ige, az áhítatok, és így már sokkal könnyebb! Áldott, szép napot kívánok minden kedves Testvéremnek: Judit


2010.04.20. 07:49

Kedves Hóvirág!

Szeretettel és bíztatásul küldöm neked Reményik Sándor versét.

Reményik Sándor:

Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal –
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!
S akkor – magától – megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat – hasztalanul ostromolták.

Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.

Akkor – magától – szűnik a vihar,
Akkor – magától – minden elcsitul,
Akkor – magától – éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.

Ez a magától: ez a Kegyelem.

Piroska


2010.04.19. 22:48

Koszonom a biztato szavakat es azt hogy imadkozol ertem, mindent koszonok, azzal hogy te is irtal ugy erzem mar talaltam testvereket bennetek. Szeretettel hovirag!


2010.04.19. 16:03

Ámen, kedves Hóvirág! A hited, az imáid biztosan nem hiábavalók, és mindannyian átéljük azt, amiről te írtál. Nagyon nehéz helyzetben vagy, sokszor akár kilátástalannak is tűnik minden, de mégis ott vagy az Isten tenyerén! Kérlek, olvasd a napi Igét, és minden gondoddal fordulj Urunkhoz, ne tántorítson el a látszólagos eredménytelenség! Én 15 év hívő élet után kerültem eléggé kilátástalan helyzetbe, és ennek már 4 éve lassan. Még nem oldódott meg minden gondom, sőt van, ami nehezebbé vált, átérzem, amit megfogalmazol. Mégis: a hitem ezidő alatt vált megélt hitté, és Isten vezetése is nyilvánvalóvá. Azt a békességet, amit csak Ő tud adni, az eltelt idő alatt sokszor átéltem, holott emberi szemmel semmi okom nem volt a nyugalomra, békességre. Imádkozom érted, hogy úgy vezessen téged is Urunk, ahogyan engem vezetett, és itt is találj olyan lelki testvéreket, akik eszközei Istenünk Gondviselésének, úgy, ahogyan én is találtam. Isten áldása legyen életeden! Szeretettel: Judit 

 

 


2010.04.19. 14:03

Tudom hogy az Urnak van hatalma meghallgatni engem, megadni a keresem, es megszabaditani engem, szeretnem dicserni, szuntelenul csak halat adni, arra vagyom, hogy lassak az emberek rajtam, hogy engem O segit! Hallgass meg engem Uram minden keresemben, hogy olyan eletem legyen, hogy szavak nelkul is hozzad vezethessek masokat Amen!


2010.04.19. 13:27

Koszonom hogy valaszoltal kedves Margit, 5 eve hogy az Ur Jezuse az eletem, de most sem tudom hogy kell megkerdezni, hogy mi az akarata, nem tudom hogy kell kerni a vezeteset, es nem tudom kovetni sem, nekem is azt mondtak, amikor elfogadtam megvaltomnak az Ur Jezust, hogy majd O a kezebe veszi az eletedet, hiszen neki adtad, az Ove vagy, de nekem most is ugyanugy egyedul kell elnem mint ahogy azelott, es most sincs munkam mint ahogy azelott, es ebben a szornyu, elviselhetetlennek tuno es kilatastalan helyzetemben persze nem is ad nekem lelki nyugalmat, nincs meg bennem a bekesseg a kereszt elhordozasahoz. Azt is mondtak, hogy onnan tudom meg hogy az O akarata az a helyzet amiben eppen vagyok, hogy meg ha kivulrol neheznek tunik is, de ad, hozza erot, hogy elhordozzam, amig azt hordoznom kell, de nekem nincs bekessegem, tehat nem lehet az O akarata ez a szornyu helyzet, amiben vagyok. Jo lenne ha addig hallgatna meg, es adna mellem valakit, es allna mellem eros megvalto kezevel, amig meg nem veszitem el teljesen a hitemet! Koszonom a biztato szavakat, es Isten aldjon meg Margitka, amiert valaszoltal nekem!


2010.04.19. 09:38

Kedves Hóvirág!  Valamikor én is igy gondolkoztam,sőt néha mnég most is. Már több éve megtértem,és várom a csodát mindenben, ugy gondoltam majd ezentul mindenki körülöttem az ur gyermeke lesz,rendeződnek s dolgaim életembe,és milyen könnyen fogok élni.De az Ur terve nem a mi tervünk.Ő tudja ,hogy mikor látja jónak a kérésünk teljesitését.Bizony sok jóságát megtapasztaltam már,de még mindig sok nehézségbe visz bele.De ad ehez is békességet,igaz nem mindig sikerül  ugy élnem.Sokszor kell szégyenkeznem miatta.

Isten áldjon és adjon neked türelmet a kérésed meghalgatásáig,mert biztosan teljesiti,amikor Ő jónak látja.

Testvéri szeretettel,Margit.


2010.04.18. 12:02

Segitsegre, lelki tamaszra van szuksegem, lehet olyan, hogy valamit megiger az Atya es nem teljesiti? Valaszol az imankra, es aztan nem tortenik semmi, csak telik az ido, de semmi nem valosul meg abbol amit megigert! Akit arra indit a Szentlelek, hogy tamaszt nyujtoson nekem, lelki tamaszt, annak varom a valaszat, Isten Aldasaval hovirag!


2010.04.12. 08:09

Drága Mennyei Atyám,tégy engem is tisztává,hogy ne legyenek rosz gondolataim mások felé,hanem szeretettel tudjak mindenkihez odahajolni,akármilyenek is velembeszembe.

És eléd viszem mindazokat,akik nem akarnak rólad tudomást venni,homokba dugják a fejüket,gondolván akkor nem látod ,hogy mit cselekszenek.Segits nekik,hogy rájöjenek,nélkület valóban csak porszemek lehetnet,amit elfuj a szél a semmibe.Légy irgalmas hozzájuk,és hozzám is.

A Te Szent Fiadért,az Ur Jézus Krisztusért, Ámen.


2010.04.08. 21:28

Szeretettel  köszöntöm  kedves mindnyájukat  ! A  mai  ige  nagyon  szivhezszóló .  Főleg  a  mosolyal  kapcsolatosan . Ugy  kellene  élnünk  a  világban  hogy  valóban  meglássák  az  emberek  hogy  mi az  UR  tanitványai  vagyunk . Mert  anyira  várják  az  emberek  hogy  rájuk mosolyogjanak , egy  bátoritó  kedves szót  szóljanak  , ha  kell  segitséget  nyujtsanak  ebben  a  rohanó  gondterhelt  világban .  Valóban  imádkoznunk  kell azokért  akik  nem  tudnak  mosolyogni  valamilyen   probléma  miatt  ,  vagy  azért  mert  egyszerüen  nem  látják a  kiutat  az  életük  sok  sok  problémái  között .                       ÁLDOTT   HÉTVÉGÉT ! !


2010.04.04. 06:54

Nemreg egy igehirdetesben hallottam; egyszer egy hadihajo  messzirol meglatott egy nagy fenyt ami feleje kozeledett. Kiadta a hangszoroba az utasitast, hogy terjen ki elolle a masik hajo. Az visszavalaszolt 2-szer is, hogy  terjen ki a masik. Utoljara bemondta, hogy"hadihajo vagyok terj kI!" A masik feny felol jott a valasz    "Vilagito torony vagyok terj ki !".  Hat  legyen valoban vilagito torony a Feltamadt Krisztus eletunkben!    Sokszor szeretnenk, ha  ki terne utunkbol   mert nem tetszik nekunk  Isten parancsa.  Keruljunk kozelebb Hozza  ezen az unnepen is . Aldott unneplest!  B. Zsoka


2010.04.04. 06:46

Áldott ünnepeket Mindnyájatoknak!

Bizony én is sokat felébredek hajnalba,mert a gondok leterhelnek. Ilyenkor ha van rá módom elolvasom az Ur az napi üzenetét,ami mindig békességel tölt el. Ma is felébrettem,és olyan csodálatos volt,mert egy madár hangját hallottam,és az jutott eszembe,hogy hajnalok hajnalán adja tudtul mindenkinek ,hogy Jézus él,feltámadott.Nekem ez volt az üzenete.

Köszönöm Drága Mennyei Atyám,hogy dondoskodtál róllunk porszemekről,hogy nem kimélted egyetlen fiadat sem.Köszönöm Jézus az értünk hullott drága véredet,ami nélkül a menyben nem volna helyünk.Köszönöm,hogy igy lettél közben járó értünk az Atyánál.Nagyon nagy szükségünk van rád Uram,légy segitségünkre.Köszönöm   Ámen.


2010.04.02. 09:05

Isten jó!

 


2010.04.01. 07:31

Es a 103-ik Zsoltar utan johet az URVACSORA   KRISZTUS-sal megujitani a szovetseget.  "Mert nincs elet abban aki nem el  ezzel az   etellel s itallal " mondja a draga ige


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]