Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.09.16. 10:44

 

Mert amint a test egy ,bár sok tagja van, a testnek pedig valamennyi tagja bár sokan vannak a tagok, a test mégis egy, úgy a Krisztus is. Mert egy lélek által, mi mindnyájan, egy testé keresztelkedtünk, akár zsidók, akár görögök, akár szolgák, akár szabadok, és mindnyájunkat, egy, lélek itatott meg (át9
’1 Kor:14, 12-13.
 
Amióta, megtörtént a bűneset, amióta megtörtén a nagy zűrzavar azóta az emberek szétszaladtak,, mint a kiscsibék az udvaron, és Isten azóta is próbálkozik,hogy az embereket egységbe terelje. De ezt nem könnyű, mert ott van, a szerteszét hajigáló sátán, és folyton csak ezen dolgozik.
Isten Jézus által is, aztán később Pál apostol és az Egyház által, akart akar egységet teremteni. Egyé akarta kovácsolni az Embereket, a sokféle népeket magába foglaló Korintus városában. Azt mondja, hogy a keresztyén ember az egyházban mindenki fontos, és meg kell legyen, meg van a maga helye szerepe De ugyan ez a helyzet minálunk is. A városban, és az egyházban itt is sok, és sok féle ember van.
Olyan jó lenne, ha legalább a megkeresztelt emberek, szent lélekkel átitatódva élhetnénk, segítve egymást, az életben, segítve egymást, az egyházi munkában, össze fogva Krisztus országának az építésében!
Ma pedig imádkozzunk az egységért , és azért, hogy a sátán ne tudjon válaszfalat építeni, ember és ember közé, legalább a templomba járó keresztyének között. Ámen!

2010.09.14. 07:52

A családi naponkénti igeolvasás több kell legyen, mint hagyomány! Ahol csak, hagyomány, ott baj van! Nem, szabad népszokássá váljék!Hanem Isten ember közötti, igazi kapcsolatartás! Add Uram, hogy így legyen, és soha ne feledkezzünk el, a te szavaidról.Segits általuk kitartani, és védj meg a büntől! Segits, magunra vennünk a te fegyverzetedet, a kisértés idejére! Ámen!

Csorba István


2010.09.10. 09:33

 

Ha nyelveken szólok – emberek,, vagy akár angyalok nyelvén, szeretet pedig nincsen énbennem, olyanná lettem, mint a zengő érc, és a pengő cimbalom. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot, és minden bölcsességet ismerek is, és olyan teljes hitem van, hogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincsen énbennem, semmi vagyok.1Kor:13,1-2.
 
Ha valaki emberekhez tud szólni, sok féle nyelven, és sok a tudománya, lexikális ismerete, arra fölnéznek az emberek.
Ha valaki nagyon kedves, azt ezzel a jelzővel szokták illetni, „ Jaj, ez az ember olyan mint egy angyal, ha valakinek nagy a hite, rá is rá figyelnek, az emberek, és valamilyen dicsérő jelzővel illetik. Mindezek, nagy értékek, az ember életében.
Akiknek vannak, ilyen belső lelki értékeik becsüljék meg, és legyenek érte hálásak Istennek, és ne tegyék hiábavalóvá a kemény szívű szeretetlenség által, hanem mindezeket szeretettel párosítsuk. Mert ezzel, csak meg növeljük, kedvességünk, hitünk erejét, ezzel hitelesítve, megélve azt, amit mondunk, teszünk.
Viszont, szeretet nélkül, bármilyen érték, semmivé tud válni bennünk, iztelenné vállik a keresztyén élet. És így magunk is semmivé vállunk!
De ennek, nem szabad megtörténnie!
Aki ide jön, vagy velünk találkozik, annak a fagyos hideg szíve is, át kell melegedjen, életre kell kapjon! Mindenki jól kell, érezze magát a közelünkben, de ez csak, a mindent felülmálló szeretet által lehetséges!
Vigyázzunk hát, hogy a bennünk lévő világosság, sötétséggé ne váljon, üzeni nékünk Jézus!
„ Aki nem lát, annak muszálx eltivedni”!
(Az idézet Dr. Nemes András: A Kíséri harangszót Szolnokon is hallom c. könyvéből van.)
De mi ne legyünk soha, megtéveszthető eltévedt emberek, hanem a szeretet fényében járó, szeretettől vezérelt, őszinte emberek! Ámen!
 
2010. Szeptember. 9. Szolnok.
 
Szeretettel:  Csorba István

2010.09.03. 07:47

Hitünk és életünk sarkalatos pontja a megbocsátás. Nem véletlenül van az Úr imádságában is "BOCSÁSD MEG A MI VÉTKEINKET, MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁTUNK AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK". Milyen természetesnek és egyszerűnek vesszük, hogy ha kérjük, Isten megbocsátja a mi vétkeinket. Mennyire más és milyen nehéz nekünk megbocsátani az ellenünk vétkezőknek. Hajlamos az ember a keserűség gyökerét növeszteni, ezáltal fájdalmat okozni magának és másoknak. Adjon az Úr erőt minden kedves testvéremnek élni a megbocsátás lehetőségével, megteremni a Lélek gyümölcseit, amire hivattatunk, hogy vonzóvá tegyük Isten országát mások számára is!  Ezáltal a mi életünk is boldogabb lesz.

Piroska

 


2010.09.01. 08:07

Ámen!


2010.08.31. 22:08

 Hála az Urnak  nekem is  van egy  ilyen  hivő  társam akinek mindent  elmondhatok  és  ő anyira az  UR utján  jár  hogy  mindig  mindenben  számithatok  rá  és jó tanácsokat  ad  nekem minden  élethejzetben . Jó  tudni  a  nehézségek  közepette  hogy  van  még  valaki aki  velem  együtt imádkozik  vagy  a  távolság  ellenére  imájába  foglal  engem és  családomat . Legyenek   áldottak  azok  akik a  mások  terhét  is  hordozzák  !

                                                                                                                                               

  

        


2010.08.25. 05:37

Nemreg meglatogattam egy idos nenit. Egy nehezebb idoszakan ment at  foldi eletenek befejezese elott. O egy templomba jaro  biblias  neni volt  miota  ismerem. A satannak sikerult megingatnia hiteben most a cel elott. Sokszor elismetelte :csak a magam akaratat tettem". Sokan felismerjuk ezt eletunkben- csak amit en akarok-.  Eli pap sem azt tette amit  ISTEN  elvart tolle. Adjon nekunk az Ur  engedelmes szivet, hogy azt tegyuk amit O elvar tollunk!  Aldott napot minden olvasonak  B. Zsoka


2010.08.14. 13:35

Kedves testvérek! Fogadjátok szeretettel, mind az igés, mind a verses részt. Áldott hétvégét kivánunk mindenkinek a párommal együtt!

Szeretettel: Csorba István


2010.08.14. 13:31

 

Kint lakunk az erdőben

 

Kint lakunk az erdőben,

Vadakkal közelünkben,

De az Isten tenyerében,

Szüntelenül védelmében.

 

A táborban jó nekünk,

Mézi Mackón nevetünk,

Piros nyelvét mutogatja,

Nézőit nem riogatja.

 

Királyi papok

 

Uram Jézus téged áldunk,

Mert királyi papok vagyunk,

Nagy áldás, és szent kiváltság,

Drága ez a megbízottság.

 

Megbízás imádkozásra,

Ige továbbadására,

Gyakoroljuk, együtt vagyunk,

Kicsik, nagyok táborozunk.

 

De nem magos orral járva,

Alázattal imádkozva.

Szent Királyi paphoz méltón,

Szolgálatban, hittel, buzgón.

 

2010. Kismaros: Családi, gyülekezeti tábór.

Csorba István


2010.08.14. 13:05

 

Az az üzenet pedig, amelyet tőle halottunk, és hirdetünk néktek az, hogy Isten világosság, és nincsen benne semmi sötétség.1 János:1,5.

 

Szeretett testvéreim!

János apostol, abban az Isteni ajándékban részesült, hogy személyesen Jézussal lehetett akkor amikor emberi testben járt itt az Úr! Személyesen tőle halhatta, amikor azt mondotta, hogy Én vagyok a világosság, és aki engem követ, nem járhat a sőtétben!

Ezt a Krisztusi üzenetet adja át itt nekünk röviden, az olvasott igében, a levelében.

Olyan jó hogy ez a világosság a miénk is lehet, most 2010-ben. Ha valakiben még a sötétség uralkodik, lehetősége van arra, hogy arca föl derüljön és szívében Isten mint világosság  ragyogjon!

Ez a világosság ragyogni akar bennünk, engedjük hát neki,  és derüs fényétől, áldott és ragyogó lesz az életünk, arcunk, még a legnehezebb napokban is!

Mert ez a belső világosság kihat a külsönkre is. Ez a világosság, örökre legyőzi a sötétséget, bár míg ezen a világon élünk, örökké harcolni fog bennünk a sötötétség a világossággal, ezért vannak lelkileg sötétebb, és derüs szép napjaink is. Ha reggel igét olvasunk, és imádkozunk, ezzel nagyobb teret adunk a világosságnak, sokkal jóbb, és isten segítségével, hittel és reménnyel teltebb, depressziómentes lesz ez a napunk!

Jézus, Te szent világosság, uralkodj bennünk, örökkön örökké! Ámen!

 

 

 

 


2010.08.04. 14:13

Ámen!


2010.07.31. 06:54

Köszönöm Atyam,hogy van hatalmad ujjáépiteni az életünket.látod milyen romkban heverünk.Kérlek cseleked meg velem is és a korülöttem élőkkel is.Legyen minden a Te akaratod szerint, Amen.


2010.07.27. 07:51

Hala legyen Istennek azert, hogy imakozosseget vezetsz Istvan. Adjon Neked O sok bolcsesseget es erot ebben a szolgalatban. Imadkozzunk mind testvereim az ima-kozossegekert, mert ezt a satan  nem szereti.

Azert ugye meg verset is irsz Istvan?

Halas vagyok a mai Igedert ISTENEM. Segits meg, hogy a te iGED   lathato legyen eletemben. Amen.


2010.07.22. 14:26

A Krisztus követése c. írást, én írtam, csak az aláírás valahogy most kimaradt. Az emlitett imaközösségi alkalmakat, rövid ígeszolgálattal vezetem be. A Krisztus követése, most vasárnap lesz, a soronkövetzkező téma, melyet az Úrtól kaptam, ezért az övé legyen érette a dicsősség! -Ha Isten segít, ezentul olvashatóvá teszem, minden héten, az írott változatot. Olvassátok, és gazdagonjatok általa lélekben.

Sok szeretettel:    Csorba István

 2010.07.22. Szolnok.


2010.07.22. 09:11

 

                       Krisztus követése

Majd így szólt mindnyájukhoz. Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel az ő keresztjét minden nap, és úgy kövessen engem. Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszíti azt, aki pedig elveszíti az ő életét énérettem, megtartja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világit megnyeri is, önmagát pedig, elveszíti, vagy ( lelkében) kárt vall?                Lukács : 9, 23-25.

A Krisztus követése sosem volt, és sosem lesz egyszerű föladat, mert gonosz mindig is ellene dolgozott és dolgozni fog ennek a szent és nemes életformának. Ezért Jézus azt akarja, hogy mindenki előtt világos legyen ez a dolog. Mert ő nem akar senkit sem hitegetni becsapni, férre vezetni. Látta hogy az emberek sokan szeretik őt, és követni szeretnék őt, ezért mondta mindnyájuknak, a ma olvasott igéket. Hogy senki ne mondhassa neki a Krisztuskövető élet nehézségeiben, megpróbáltatásaiban, Jézus, szépet és jót ígértél, becsaptál, nem erre számítottam! Jézust nem érhetik soha emberek részéről ilyen vádak, Jézus világisan beszél, hogy aki szívében, igazi keresztyén, annak vállalnia kell ezt a sorsot, akár régen, a vérengző Néró császár idejében, akár a mai kihívásokat, melyek ma már sokkal trükkösebbek, és kifinomultak, az ókoriaknál, de önmagunkra, és a lelkünkre, ugyanolyan károsak, és halálveszélyesek.  Kérdezzük meg Jézust, hogy bennünk mit talál károsnak és veszélyesnek, és kérjük a szabadítását, ezektől a dolgoktól. Káros a mai önző élet, amikor mindenki mindent, csak magának akar meg szerezni. Jézus azt mondja ezeknek, mit használ, ha az egész világot megnyeri valaki, mert ő jól tudja, ennek, az embernek a lelke fogja károsodni, vagy teljesen az ember maga fog elveszni azért, mert a világi minden megszerzése közepette, nincs ideje foglalkozni saját magával, nincs ideje foglalkozni a saját lelki helyzetével. Ezért csinálja az ördög ezt a nagy hajszát, vagy egyeseknek pompás földi életet, hogy ha lehet az embernek egy elvesztett, kárul vallott élete legyen, amikor az Úr megjelenik dicsősségében. Segítsen az Úr, hogy nékünk ne egy kárvallott, hanem egy Dicsősséges életünk legyen benne, és általa. Mert azt mondja, „én azt akarom, hogy életük legyen, és bövölködjenek”! Ámen!

 

 

 

 

 

 

 

 


2010.07.22. 08:59

Igen csodálatosan biztató, ez a mai ige! Rég nem írtam, de jól vagyok! Vasárnaponként, imaközösséget vezetek!

Szeretettel Csorba István, Szolnókról.


2010.07.20. 17:39

Igen, annak a négy embernek, akik segíteni akartak a bénának, nem ismerjük a nevét.
Segítsen bennünket Isten, hogy tudjunk ilyen név nélküli emberekké lenni, akik készek segíteni a bajba jutottakon! Segítsen felismerni, mi az, amit tehetünk!
Indigo


2010.07.19. 09:40

Hálát adok neked Úram, hogy egy magyar testvér áhitatát olvashatjuk a mai napon szerte a világon.Olyan öröm ez számomra. Szánjuk minden nap időt az Úrra, öntözzük lelkünket Isten igéjével, és a lelki felüdülés nem marad el. Ámen. ERzsi


2010.07.06. 06:23

Koszonom Atyam,hogy Te gondoskodo szereto Isten vagy. Nagyon szepen kerlek ,adj munkat a gyermekeimenek,hogy legyen mindennapi kenyeruk.Koszonom neked,a Te Szent Fiadert, a Jezus Krisztusert,  Amen.


2010.07.03. 14:35

Isten velünk van az uton. Ez a mai áhitat cime. Oly csodás ennek a megtapasztalása. Adja az Úr, hogy minél több ember eljusson erre a megtapasztalásra. Igen nagy áldás mikor magam vagyok  az életetuton nem vagyok egyedül. Erzsi.


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]