Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.02.09. 12:47

Ez  a  mai  ige igen  hozzám is  szól .Mert én  is  nagyon sokszor  abba a  bünbe  esek  hogy békétlenkedem  , panaszkodom , morgolódom . Nagyon sokszor  elhatároztam hogy  szakitok  ezzekel a  bünökel  de  saját  erőmből képtelen  vagyok  rá .  Bocsássa  meg  az  UR hogy  enyire  erőtlen  vagyok  a  bün  leküzdésére . Kérem  az  URAT  hogy  adjon  nekem  erőt a  bünöket  elhagyni  és békesség , szeretett  és  megelégedés  legyen  bennem .                                         Áldott  napot mindenkinek !!


2010.02.09. 10:35

Kedves Margitka!  Olyanjó, hogy egymással megoszthatjuk gondjainkat, mégy akkor is ha eltérünk a "hozzászólás a napi áhitathoz" témától eltérünk.  El kell szégyelnem magam a mai napi ige olvasásakor, "ne panaszkodjatok" modja az Úr, és én panaszkodtam a gyülekezetemre ahová járok. Bocsássa meg ezt nekem az Úr.

Egyébként Csurgón lakom. Délnyugaton a Horvát határszélen. Ha az Úr akarja, legalább egy napos csendes napra eljutok majd valamikor Torbágyra, mert látok olyan alkalmakat is. Hosszabb időre sehová nem mehetek, mert anyukám 87 éves. Áldjon meg téged az Isten családoddal együtt és  minden Csendes Percek olvasót hazánkban és szerte a nagyvilágon. Szeretettel :Erzsi


2010.02.09. 10:34

Istenünk! Mutasd meg nekünk, kit ajánljunk, ki az, akit Te küldesz a magyar nép vezetői közé!
Tanácstalanok vagyunk. Mutasd meg, mit kell tennünk! Adj tisztánlátást és bölcsességet!


2010.02.08. 09:53

 

Forróságot a szívbe
 
Forróságot a szívbe, csak az Úr adhat,
Szív s a közösség, csak tőle lángolhat.
A közösség, csak úgy lehet forró, lángoló,
Ha kik benne élnek, igazán szeretnek,
 
S nem csak sokat róla fecsegve beszélnek.
Isten maga a tűz, minden kis bokorban,
Egyénekben, és minden egyházban.
Láthattuk mindenhol Ő védi a mellette kitartót,
S nem aranyszobor előtt, félve hódolót.
 
Ők, elégtek a tűzben,
 hét szerte befűtött, égő kemencében.
De Sidrákékban, a kitartás, bátorság, bizalom tüze égett,
Istenben bízva, a kemence sem vethetett életüknek véget.
Nagy volt a fenyegetés és veszély,
De Isten erejéhez képest, minden csekély.
 
Ha szívedben Krisztus tüze ég,
Ki ma gyönge vagy, leszel bátor s erős még,
A Krisztusi tűz, minden más, tűzet elolt,
Győztesen jössz ki a harcból, s lelkeden nem lesz folt,
Hajszáluk sem pörzsölődött a bátor fiuknak,
Szemmel láthatták erejét, Isten hatalmának.
 
2010. február 8. Szolnok.
Csorba István
 

2010.02.06. 16:36

Kedves Erzsike! En is a reformatus gyulekezetbe jarok,igaz a mi lelkeszeink is hitben jaro ujjaszuletett lelkeszek.  Nagyon sok ember koszonheti nekik az utbaigazitast az ujjaszuletes fele.Nagyon sok fugg attol,hogy milyen imatkozo hatter van egy gyulekezetben,es mennyi alkalom a kozos egyutlettekre.Nalunk meg hazaknal is osszejovunk egy egy delutan az ige mellett,es egy kozos imatkozasra,es ez gondolom nalatok is megoldhato. Ilyenkor egymas hitte altal is lehet erosodni.Igaz van akit noszogatni kell,de ha eljon barmelyik alkalomra,azt mondja megeri.Olvasgazsd a Liza neni igehirdeteseit,mert abbol nagyon sokat lehet epulni.

Az en gyulekezetem,a Fasori Reformatus Gyulekezet,Budapesten.

Nme tudom te hol laksz, de lehet ,hogy a kozeledne is van olyan templom,akinek a lelkesze hitben jar.

Kivanom ,hogy legyetek meg szorosabb kapcsolatban az Urral.Szeretettel koszontelek benneteket.Margitka.


2010.02.06. 10:33

Kedves Margitka! Én is vallásos családban nőttem fel, minden vasárnap mentünk a templomba, de most amikor már nyugdijas vagyok többet foglalkozom a hit dolgaival, döbbenek rá, hogy ez nem elég, ujjá kellene születnem, de ez nem tőlem van ez Isten ajándéka. Erre várok türelemmel. Isten az internetet is csodálatosan fel tudja használni. Sokat hallgatjuk idős anyukámmal a mera  adásait. A Csendes Percek könyveskéhez is csodálatosan  juttatott az Úr. Amikor ujjászületett tesvérek bizonyságtételeit hallgatom, jövök rá hogy a ref.gyülekezet ahová egész életemben jártam langyos, amit csak most kezdek észrevenni.
Adjon neked az Úr elég erőt hitet elhordozni nagy családod terheit.
Kedves István!   Köszönöm a részletes kedves beszámolót Biatorbágyról. Örülök, hogy a Csendes Percek  olvasói közül többen is jártatok ott. Vágyódom én is  olyan közösségbe ami "forró".

Testvéri szeretettel :Erzsi


2010.02.06. 05:11

Nagyon jo volt ez az utobbi ket hozzaszolas. Ugy ereztem epitett.

"A szeretetben elok melyre latnak, a  remenyben elok  messze latnak, am a hitben elok mindent maskepp latnak." i. sz

Aldott hetveget es jo gondolatokat adjon az Ur mindnyajunknak.  B. Zsoka


2010.02.05. 22:09

kedves Erzsike! En elosszor csak szolgalni jartam le,takaritani a csendeshetek utan.Mivel ot gyerekem van es akkor meg kicsi is volt nehez lett volna oket otthon hagyni.De mindig vagytam  ,hogy ott lehesek egy csendesheten is. Olyan csaladban nottem fel,ahol mindig a ige volt a kozpontban.Sokat jartunk kulonbozo csendeshetekre,edesapam sokat jart szolgalni is.O cipesz volt,de elvegezte kesobb a teologiat is,es ment a munka mellet ,meg a ciganymiszioban is reszt valalt.Es en is azt hittem,hogy akkor en mar az Ur gyermeke vagyok,hiszen en is jartam veluk,kesobb  is minden vasarnap a templomba.Mikor a ferjem 25 ev utan elhatyott,akkor nagyon osszeroppantam,nehezen hordoztam el,a gyermekeimrol sem lehet mondani,hogy a legjobb gyermekek,sajnos meg most sem,de ez az en hibam,mert nem tanitottam meg nekik az Ur szeretetet.A lelkeszunk keresere mentem el ,ahogy ugy mondta egy lelki szanatoriumba. Azon a heten ertettem meg,hogy bizony nagyon keves a templombajaras,ha az ember nem szuletik ujja. Mikor edesanyamat felhivtam es elmondtam neki,azt mondta ezt magyarazom mar otven eve.Mert bizony mas a vallassossag es az ujjaszuletet gyermek.Bizony a terhek nem kevesebbek,de konnyebben lehet hordozni.Sajnos en sokat elfaradok alatta,de jo tudni,hogy van aki felseggit.En is ketszer voltam mar,de azt a hetet nem lehet semmivel potolni.Nagyon sokat lehet tanulni egymastol is.Tudod mikor az ember egesszen igekozelben van,akkor ismeri fel igazan a bunei terhet.

De nalunk a gyulekezetne is vannak csendeshetek,amik szinten nagyon aldott alkalmak. Minden oldal,ami az Urat dicseri es magasztalja,bizony nagy aldast jelent.  Hiszen mar itt a csendespercek oldalan is kaptam olyan biztatast,ami segitett talpra allnom.

Most is arra kerelek benneteket,hogy imatkozzatok az egyik fiamekert,hogy talaljanak munkat,mert nem tudjak az alberletet sem kifizetni.

Az Ur aldjon mindenkit szeretettel, Margitka.

 


2010.02.05. 14:51

 

Én is voltam Torbágyon

 

Én is voltam Tórbágyon, kétszer, és amikor Isten lehetőséget ad rá, még el fogok menni. Jó volt az én lelkemnek is.

Igaz, hogy elsőre kicsit furának és ijesztőnek tűnik  ott a hely, mivel, eléggé szigorúnak tűnő a házi rend, de ha meg ismeri és megszokja, utána jól érzi ott magát az ember.

Igaz, hogy az ott lévő sajátos fegyelem ellenére, sokan váltak ott derűs arcú,  lelkileg megujjult emberekké.

A napirendbe, az igeszolgálatok, csoport  beszélgetések mellett, be van építve a lelki gondozás, mely szinte mondhatni, a legtöbbet segít a lelki gyógyulásban, megujjulásban.

Lelki gondozó segítségével rakhatjuk le lelki terheinket Jézus megbocsátó kegyelmes szíve elé. Nékem is ez volt a legtöbb amit ott Jézustól kaptam. Aztán még sok, imát, tanulságos beszélgetést, kaphatunk, a szünetekben, az ott levő emberektől. Valamint, jó alkalom erre, az ebéd utáni pihenő.

Minden  Jézus által történik, nélküle minden lelki jó ellenére, sehova sem nem jutunk.

Ez a hely is, mint megannyi más, egy szent eszköz lehet, Krisztus kezében a gyógyításra, megujulásra,, ha komolyan akarja valaki, és ehez megfelelő, a saját hozzáállása. Mert

Ez is nagyon kell, a gyógyuláshoz a mi részünkről.

Valami különleges nagy elvárással, csodára várva, ne menjünk, Torvágyra sem, hogy ne érjenek csalódások, mert ott is csak ember az ember. A leg kisebb ott tapaszolható hiba, csalódás, nagyon meg tudja keményíteni és ellenállóvá tudja tenni a szívünket. Meg kell mondanom, hogy ott éppen erre törekszik az ördög. Ezért aki oda akar menni, ennek előtte, ő maga is sokat imádkozzék, hogy az Úr hárítson el minden akadályt, az oda menetele elől, és ha oda megy, ott is legyen vele, és nagyon őrizze őt. Mert semmilyen keserű ott szerzett élmény, nem jó senkinek.

De ha imádkozva megyünk oda, vagy javasoljuk másoknak, sok áldás, és lelki megújulás jöhet belőle. De lelket megújító áldás, itt a csendes perceken is, az ige, a hozzászállások, az egymásnak címzett néhány sor, bátorítás. Lehetünk Jézus kinyújtott segítő karja nap-mint nap, mert Jézus kész kiárasztani kegyelmét ránk, mert Jézus Krisztus a gyógyító orvos volt a múltban, és marad számunkra minden napon, Torbágyon, vagy a Csendes perceken, mert ő semmi képen sem egy bizonyos helyhez kötött szabadító, és gyógyító  hanem mindenhol változatlan maradó, jelenvaló a számunkra.

 

2010. február 5. Szolnok.           Csorba István


2010.02.02. 10:49

Kedves Margitka! Megtaláltam az mbb oldalt, csodálatos nagyon tetszik, remélem egyszer el tudok jutni Torbágyra a jó Isten segitségével. Olyan jó lennebeszélgetni, aki már volt ott, és meg tudott térni. (akár veled is) Áldjon meg a jó Isten hogy észrevettél és tanácsoltál. Szeretettel: ERzsi


2010.02.02. 10:19

Uram  kérlek   légy  mindig  vélünk !  Mutasd  az  utat amelyen  járjunk , ne engedd  el a  kezünket .  Bocsásd  meg  nekünk  ha  sokszor  mi  is  zugolódunk , és  hálátlan  gyermekeid  vagyunk .  Könyörülj  rajtunk .  Minden  nehézségen , bajon , kilátástalanságon   keresztül  vezesd  az  életünket .     Ámen


2010.02.02. 09:59

Köszönöm  Margitkának  a  lelki  vigaszt .  Bizom  benne  hogy  az  UR  meghalgatja  imáinkat és  szeretteink  viszatalálnak  az  UR  utjára . Kivánom  szereteidnek  is  hogy  megtalálják  az  UR utját ! Mert  ez  lenne  a  legfontosabb  az  életükben .  Áldott  napot  kivánok !


2010.01.31. 19:37

 Áldott az Úr, dicsőség Istennek!!!


2010.01.31. 07:11

Kedves Erzsike!  Igen az a hely ahol a szentlelek munkalkodik.Olyan mint egy mennyei szanatorim,ahol a lelek magujjul es feudul.Ahol gondoskodnak a lelki ,testi taplalekrol.Nem tudom milyen messze laksz,de a vonak odavisz es az allomason mar szeretettel varnak. Es mindegy,hogy milyen vallasu vagy,itt mindenki egyforma,,Jezus szeretetere vagyo ember.

Az oldal ahol megtalalhatod oket:  Magyar Belmisszio Biatorbagy. Ott mindent meglehet tudni. Nagyon sok ember elete,hite erosodott mar ott meg,koztuk az egyem is.

Es van egy oldal,ahol szinten mindennapi aldasban reszesulhetunk,akkar csak itt a csendespercek oldalan.Liza neni,ciriusz.hu    Aldott vasarnapot mindenkinek.  Margitka


2010.01.30. 19:52

Kedves Margitka! Köszönöm a tanácsodat. Hallottam Biatorbágyról, valóban az a hely ahol munkálkodik a szentlétek?Nagyon messze van tőlünk.  Nem tudom eljutok e valaha oda. Egy tv müsorban  pax tv-ben  láttam a  biatorbágyi misszióról készült müsort. Én még a környezetmben senkivel nem találkoztam aki járt volna ott. Üdv. Erzsi


2010.01.29. 07:58

Kedves Jucuka ! Mind ezeket en is atelem,csak ot gyermekkel,es unokaimmal,de tudom,hogy az Ur igerete egyszer beteljesedig rajtuk.Nem mindig van turelmunk varni,de szukseges. Nekd is kivanom,hogy adjon az Ur eleg erot az igerete beteljesiteseig.Magamnak is ezt kivanom. Amen.  Margitka.


2010.01.28. 22:42

A mai  ige  nagyon  szivhez  szól . Engem  is  hitben  neveltek  fel  próbáltam  én  is  gyermekeimet  ugyancsak  hitben  nevelni . Valahol  elrontottam  mert  nagyon  távol  vannak ISTENTŐL .   Két  felnőtt  fiam  . Minden  Vasárnap  mondom  nekik  hogy  templomba  menyenek  de  mindig  találnak  más  elfoglaltságot , és  nem  halják  a  harang  szavát.  Ugyanis  hétvégén  mindig  mennek  a  nagymamához   falura . Kérem  az  URAT  hogy  könyörüljön  rajtunk  és  forditsa  őket  visza  az  ő  utjára  !                            Áldott   hétvégét  kivánok !


2010.01.28. 21:32

Kedves Erzsike!

Nem tudom,hogy hallottal e mar Biatorbagyrol,ott szivesen latjak a kioregedett gyulekezeti tagokat is,hogy hitben megtudjanak erosodni,es aldassa lehesenek a tobbieknek is.Szeretettel,Margitka.


2010.01.28. 10:10

Hivő kersztyén közösség biztosan igen nagy áldás, amikor valaki bizonytalan az életébe. Én is ezért könyörgöm, mert kiöregedő kis gyülekezetünkbe mi csak közönség vagyunk sajnos. Nincs olyan ember aki  hittel tudna segiteni a másiknak. Erzsi


2010.01.28. 05:29

Tudjatok regen,annyi fiatal volt egy egy ifjusagi alkalmon,hogy egy hatalmas kor alakult ki beloluk.Sokan voltak akik akkor megtertek es mas palyat valasztottak.Tobben lelkeszek lettek.Olyan orom volt latni es szolgalni oket.Es nem tudom az okar de egy ido utan elkezdtek lemorzsolodni.Egy darabig meg el el jottek vasarnap a templomba,de egy ido utan mar oda sem.De hiszem,hogy egyszer mindnyajuk eljutnak oda,hogy az akkor kapott ige talajt fog es novekedni kezd.Kerem az Urat,hogy legyen utmutato tarsuk ,hogy visszatalaljanak az igaz utra.  Kerem a gyremekeinkert is,hiszen ok is letertek az osvenyrol ,es mennek a szakadek fele.Koszonom Atyam,hogy kerhetem,a Te Szent Fiadert ,a Jezus Krisztuert. Amen.     Margitka.


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]