Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2009.02.02. 06:52
B. Zsoka

Igen !Nagy veszelyben vannak tini gyermekeink. Folyik az agymosas MINDEN  SZINTEN. Mindenkit meg kell mozgatni kornyezetunkben, (nagyszuloket, baratokat)  hogy leboruljunk, imadkozzunk, bojtoljunk ,gyermekeinkert, mert a  napok gonoszak.  Hallottam, (mar regebben) hogy  pl. egy alkoholt  gyarto ceg  barmennyit fizetett egy iskola melletti reklamfeluletert!!! Toltsunk tobb idot gyermekeinkkel, beszelgessunk veluk  , megeri  az idot meg ha egyeb (foldi )  dolgok el is maradnak.                                  Uram! kerlek segits, hogy ne legyek rest az imadkozasban es a bojtben Amen.


2009.02.01. 19:09
B.Zsoka

Eniko  kedves !

En nekem nem jon be   az oldal/ Kulomben, hogy van a labad?  Aldott pihenest

 


2009.02.01. 10:48
Enikő

Isten kegyelmét többször is megtapasztaltam. Sokszor kaptam jót és nem is érdemeltem volna meg. Isten türelmes volt hozzám, és várt, hogy felé forduljak és kapcsolatba lépjek vele újra, mert bizonyos események miiatt meggyengültem néhány éve a hitemben. De tegnap láttam egy filmet, és Zsóka bejegyzése most eszembe juttatta. Isten kegyelmes az egész világgal is, és vár hogy a népek is rá figyeljenek. Az utóbbi időben csak azt veszem észre, hogy mindenfelé csalás van, nem lehet vállalkozásban rendesen dolgozni, mert átvernek, de nemcsak a magánszférában. A családok az egyének veszélyben vannak, összeomlás szélén van a társadalom, nemcsak itt az egész világon. Ennek a filmnek a linkjét ide beteszem, rettenetes ami benne van. http://video.google.com/videoplay?docid=-8991317191173231517&q=source%3A010939096061906806268&hl=hu

Ez pedig egy másik, amiből nem tudok mindent elfogadni de gondolkodóba ejt, mert a Jelenések könyve beszél egy globális világról az utolsó időkben, hát ez szerintem valami hasonló. A Vénusz Project. Szerintem figyelnünk kell, mert valami változás készül. Jézus nem tudjuk mikor jön vissza, de megvan a lehetőség a Biblia által, hogy az események által sejthetjük ennek közeledtét.

http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&q=source%3A010939096061906806268&hl=hu


2009.01.30. 15:09
B. Zsoka

Nagyon megdobbentett a mai napi ahitat"hat hete". Persze magambol kiindulva tudom az ember alhatatlan tenyleg csak isten huseges. Epp tegnap beszeltuk eggyik hittestveremmel, hogy  M.O.-on     felvonulasok voltak, ahol egy csoport ujbol a zsidosag ellen fordul  tagadva a holokausztot.  Akik nem ertettek eggyet a csoport -tal azokat lekopdostek. Hat annak mar tobb ideje,  amit Isten nepevel tettek        nem hat het.  A szomoru csak az , hogy  olyanok is gyulolik Isten nepet akik-nek BIBLIA van a kezukben.
Imadkozzunk ezekert a szelsoseges csoportert  is. Adjon a mi Urunk bolcsesseget, hogy megertsek         a profeciakat az Ige uzenetet.


2009.01.30. 08:03
Enikő

Drága Testvéreim! Kedves Zsóka, Margit, és Ágnes!

Most olvastam soraitokat, és nagyon köszönöm. Elgondolkodtató mindegyik, és nem is tudtam sírás nélkül végigolvasni, mert a szívem legmélyét éruntették a gondolataitok. Megfontolom majd mindegyiket. Nagyon sokat segítettetek. Köszönöm!

Áldjon az Úr Titeket!


2009.01.28. 11:47
B. Zsoka

  Draga Eniko  !

 Mar olyan reg varom a soraidat, sokat gondolok rad  es kerem az Isten irgalmat eletedre. En is nagyon sok beteggel vagyok korulveve a csaladban, es melyen aterzem  szenvedeseid. Es azt is megertem, hogy elbirhatatlannak erzed a terhet. Az Ige azt irja Isten senkit sem kisert O a Szeretet, de a satan "meg"  mindeg uralkodik a levegoegig.  Szerintem igenis lehet imadkozni, hogy a satan  tavozzon a a hazadbol.  En  nagyon szenvedek azokkal eggyutt akik   ma is szenvednek hitukert  testileg.  Nehez elviselni a mindennapi testi fajdalmakat..  Ezert  kedveseim  ne szunjunk meg Enikoert imadkozni. Hiszen O ma is gyogyit es szabadit.  A MAI IGE IS BUZDIT.    ALDAS BEKESSEG MIndenkinek


2009.01.28. 10:15
Ágnes

Mennyei Atyánk!
Jó volt olvasni, hogy ez a férfi, amikor úgy érezte, mindent elveszített, hirtelen, mint valami meleg takarót, békességet érzett lelkében. A felesége imádsága következménye volt!
Mindannyian feltesszük a kérdést: Miért kell ennyi bajt, nehézséget elhordoznunk naponként? Mikor lesz már vége? Vagy mikor lesz már egy kis könnyebbség az életünkben?
Felteszem ezt a kérdést én is. Sokszor.
De vannak testvéreim, akiknek jóval nehezebb, mint nekem. Értük imádkozom most, és kérlek, hallgass meg engem, mennyei Atyám! Nem sorolom, de Te ismered őket, hiszen a Te báránykáid! :-)
Nem kérem, hogy szűnjenek meg a megpróbáltatásaik, mert Te tudod, meddig kell tartania. De kérem, hogy adj szívükbe békességet, és adj nekik annyi erőt, hogy a kísértésekben megálljanak! Hogy a nehézségek még közelebb vigyék őket Hozzád! Hogy tőled kérjenek segítséget, és el ne keseredjenek!


2009.01.28. 08:56

Kedves Enikő!  Bizony mi hajlamosak vagyunk arra,hogy miértekkel forduljunk az Urhoz. Sajnálom ,hogy olyan butaságokra gondolsz,hogy megátkozott valaki.Inkább azt kérdezd meg az Urtol,hogy mi a célja veled,mi az amiért még mindig próbák alatt kell élned.Mi az amit még nem adtál át neki,amit még mindig magad akarsz megoldani.Én is voltam ilyen cipőpe,és átéltem,hogy életem minden területén csak ő lehet az Ur.A körülményeim nem változtak,és még sokszor esem kétségbe,de tudom ,hogy egyedüli segitségem Jézus Krisztus.Vele könnyebb minden. Láss mélyen a szivedbe,és az Ur megmutassa,hogy mi a célja veled.Látod Pál is kérte,hogy vegye el az Ur a betegségét,de az Ur Nem vette el   és Pál megértette,hogy neki igy kell szolgalnia az Urat.

Drága Mennyei Atyánk!Adj erőt Enikőnek a mindennapi terhek hordozásához.Mutasd meg neki,hogy mi a Te szent akaratod.és ha jónak látod segitsd meg a gyógyulását.A te Szent Fiadért a Jézus Krisztusért kérlek Ámen.


2009.01.28. 07:56
Enikő

Sajnos hirtelen megint meg kellett műteni két hete, mert belázasodtam. Már jobban vagyok és haza jöttem. A mai áhitatot olvasva eszembe jutott, hogy fiatal koromtól fogva állandó bajok között élek, alig van egy-két hónap amíg nincs semmi baj, és általában mindig súlyos gondokkal küzdök.Tegnap a barátnőm is azt mondta nem érti, miért kell nekem ilyen terheket cipelnem folyamatosan. Nagyon meggyötört vagyok a testi fájdalmaktól, és én sem értem az egészet. Jó volna tudni mi ez ami velem történik.Már arra gondoltam, talán megátkozott valaki, vagymás lehet az oka. Ha valaki gondol valamire sokat segítene ha megírná.


2009.01.27. 10:09
Ágnes

A mai áhítat írója a mai napig emlékszik a 4 éves kori élményére és édesapja szavaira. Isten szavaival nyugtatta meg az apa a gyermekét akkor, amikor félt az éjszakai árnyaktól.
A szülők már nincsenek, de a fiúcska felnőtt, és Isten szavaira, amit apjától hallott, ma is tisztán emlékszik. Így marad meg az Ő igéje mindenkor!
Imádkozzunk az ilyen apákért, anyákért, és azért is, hogy mi is ilyen szülőkké váljunk! Ámen!


2009.01.26. 17:10
Zsoka

Ugy van kedves Agnes Isten igeje nem ter  uresen vissza.. Am megis annyiszor  kihagyom az alkalmakat (lehet soha visszanem tero) , hogy szoljam az IGET , mert  egyeb foldi fontosabb... nincs ido...      es megismerni a masikat ahhoz is nagyon sok ido kell. Krisztus az  Atya akaratat tette, Segits Istenem a te akaratodat tennem  Amen.


2009.01.26. 08:07
Ágnes

"Az emberi kapcsolatokban minél jobban megismerem a másikat, annál inkább sikerülhet őt az evangéliumhoz vezetnem" -- olvashattuk, és milyen igaz! Krisztus is ezt tette! Lehajolt az emberhez, meg akarta ismerni, rá akart figyelni, és személyre szabott módon hívta magához.
Istenünk, köszönöm, hogy Te mutatsz módot minden embertársunk számára! Észre kell vennünk ezeket a "feladatokat", és nem szabad azt hinnünk: úgysem fogja meg majd őt, hogy egyik fülén bemegy a szó, a másikon ki!... A Te igéd szálljon Hozzád vissza úgy, hogy elvégezte, amit terveztél! Ámen!


2009.01.24. 07:20

Kedves Testvérkéim!

Ez a mai áhitat világosan tükrözi Isten vezetését.

Bizony,meg kell tanulni nem morgolódni,amikor nem úgy alakul az út,ahogy elterveztük.

Engem most az én Istenem "kivont" a munkahelyi forgalomból,2 hónapra,egy hirtelen támadt gerinc-bántalom kapcsán.Minden fájdalom ,és váratlan költség ellenére hálás vagyok Neki,mert nagyon igazságtalanul és lelketlenül döntött a főnökség,minden nap sírva jöttem haza...

Most egyre inkább szorít az idő,február közepén vissza kellene menni-amit nagyon nem szeretnék!

Kérlek,imádkozzatok értem,hogy megtaláljam a helyemet,amit az én Atyám rendelt!

Keresek,és megpályázom a lehetőségeket,de közben nő bennem a félelem,hogy milyen érzés lesz oda vissza menni nap-mint nap,ahol hátrányosan megkülönböztettek...

Zsu


2009.01.23. 12:37
Ágnes
Uram! Te láttad azokat a dolgokat, amelyek történtek velünk gyermekként, vagy akár manapság. Az erőszak, a kegyetlenség, a zsarnokság, a megkülönböztetettség, az elhagyatottság érzése mind nyomot hagynak lelkünkben... Meg is erősítenek, és később másokat erősíthetünk mi. De néhanap, amikor eszünkbe jutnak a rémséges dolgok, ugyanúgy átérezzük, mintha csak ma történtek volna meg: Édes Atyánk, ilyankor erősíts meg bennünket! Noha megbocsátottuk másoknak bűneiket, sőt, megtanultunk imádkozni is értük, néha nehéz, nehéz nem meggörnyedni újra a keserűség súlya alatt... Hiszem, hogy Veled sikerülhet! Adj békességet a szívünkbe az ilyen nehéz és gyötrelmes napokon! Ámen!

2009.01.23. 07:28
B.Zsoka

Elgondolkodtam a mai igen, hogy mennyire hozzank szol magyarokhoz. Mi olyan nep vagyunk akik hamar meg tudunk keseredni. Tegnap egy edesanyaval beszelgettem akinek a lanya  mar tobbszor is megprobalt ongyilkos lenni. Imadkozzatok kerlek ezert a lanyert - ime a keseruseg meddig elviheti   a   megteretlen embert . Oromteljes napot !


2009.01.22. 12:58

EGY GYEREK IS LEHET

Egy gyerek is lehet, Krisztus megbizottja,
Az Ő üzenetét bárki elmondhatja!
Hogy házába be lépj, és ott meg gyógyitson,
Hogy szerető tekintettel, reád is pillantson.
Ottan meg ismerhesd, mennyei Atyádat,
Fiát Krisztust, a te Megváltódat!

2009. január 22. Szék. Csi.


2009.01.21. 09:58
Ágnes
Hát, igen, hajlamosak vagyunk arra, amire ez a szolga is, a mai áhítatban. Nekünk a nagy tartozásainkat elegendi a mi Atyánk, mi pedig mások tartozásait (a miénknek töredékét) nem vagyunk képesek... Ennyire gyarló az ember. Segíts nekünk, Istenünk, hogy ne feledkezzünk el a Te nagylelkűségedről és a mi érdemtelenségünkről, amikor a nekünk tartozók ellenünk elkövetett vétkei eszünkbe jutnak!

2009.01.19. 20:38

Nagyon biztato volt ez az igeresz szamomra es eltoprengtem, hogy sokszor milyen nehezen vesszuk eszre (vagy eszre se vesszuk) ha egy embertarsunknak szuksege van rank...pedig lehet nem nagy dolgot kellene tennunk csak egesz kicsiket: egy jo szot, egy biztatast, egy mosolyt,egy segito kezet...vagy eppen Jezushoz vezetni.

Segits uram,hogy vilagossag lehessek ebben a sotet vilagba embertarsaim szamara!!


2009.01.19. 14:43
B.Zsoka

AMEN!   Ugy legyen az en eletemben is.


2009.01.19. 11:29
Ágnes

Elgondolkodtató számomra ez a történet. A papok, a léviták -- Isten elhívott emberei -- hogyan tudtak elmenni embertársuk mellett, anélkül, hogy segítséget nyújtottak volna. Ugyanakorr a samaritánus, a megvetett, lehajolt hozzá, és mindent elkövetett érte.
Taníts minket, Atyánk, hogy ne váljunk mi is ilyen papokká, vagy lévitákká, hanem legyünk igazhitű, tisztaszívű samaritánusok, akik tudják a dolgukat, felismerik az eléjük kerülő bajbajutottat, és tisztában vannak azzal, hogy ott és akkor éppen küldöttek: a Te küldötteid!
Ámen


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]