Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2008.07.21. 18:04

Kedves Attila!

Azt hiszem nem egyszerű kérdést tettél fel, de mindenképpen szükségeset. Ágnes hozzászólását szeretném még egy picit kiegészíteni.

A démonok istenellenes szellemi erők. Külön birodalmat alkotnak. A z úgynevezett fődémon Belzebúb. A démonok fejedelme, aki a betegséget okozó tisztátalan lelkek és a halál ura: az ördög, a Sátán. Ezek a gonosz lelkek megszállhatják az embert, betegséget okozhatnak. Ezeket azért írtam le, hogy jellemezzem őket. De a következő gondolatok ennél sokkal fontosabbak.

Jézus hatalommal bír a démonok felett. Ideig-óráig megpróbálnak ellenállni neki, de kénytelenek meghajolni ereje előtt. Jézus Isten Lelke által vívja ezt a küzdelmet. Krisztus kereszthalála és feltámadása által Isten lefegyverezte a démonokat!

Ha szívedben Jézus Krisztus az Úr, akkor nincs mitől félned. Jó, ha tudunk ezekről, jó, ha számolunk velük, a létezésükkel, a munkálkodásukkal, de mindazonáltal azt gondolom, hogy tekintetedet mindig Jézusra irányítsd, ez a legjobb védekezési módszer!

Szeretettel gondolok rád és Urunk gazdag áldását kívánom neked minden napon! Zsuzsi


2008.07.21. 17:11

Ámen.


2008.07.21. 17:05

Ámen!


2008.07.21. 14:22

Kedves Ágnes, Az a véleményem, hogy  bölcs gondolatokkal segítetted Attilát a tisztánlátásban.
Nekünk megvan az egyedüli út:: Jézushoz! Nála menedéket és oltalmat találunk minden ellenséges erő ellen. Ehhez küldök egy imát segítségül. Attila szükségben lévőkért  a lelkipásztor  személyesen is imádkozik.

Ima a Szent Vér erejében

Istenem, az Igaz Vér legyen oltalmunk, a szeplőtlen és érintetlen Bárány Vére, Egyszülöttednek, Jézus Krisztusnak drága Vére.

Ő békességet szerzett a kereszten ontott Vérével: az ő Vére, az új és örök szövetség Vére, amely megtisztít minden bűntől, mosson meg bennünket, szenteljen meg bennünket, üdvözítsen bennünket. A tökéletes áldozat Vére, amely sokakért kiontatott a bűnök bocsánatára, a Vér, amely hathatósabban kiált, mint Ábelé, tegyen bennünket a Te királyságoddá és papjaiddá, hogy legyőzhessük az ellenséget a Bárány Vére és a tanúságtétel igéje által.

Hints meg bennünket a végtelen értékű Vérrel, hogy távozzék tőlünk a Gonosz. A Vér, amelyben a megváltás és a bűnök bocsánata van, űzzön messze és tartson távol tőlünk minden sötét erőt, minden ártó hatalmat, minden ellenséges befolyást. A jövendő javak Főpapjának dicsőséges Vére hárítson el tőlünk minden démoni támadást, minden tisztátalan lelket, minden hazug és torz szellemet, minden pokoli behatolást, a sátán minden angyalát. Távozzék és fusson tőlünk minden hamisság, minden tisztátalanság, minden gyűlölet, minden félelem, minden rontás és romlás. A megfeszített és föltámadt Jézus csodálatos Vére elől meneküljön minden pusztító szellem, minden lázadó angyal, az ősi Kígyó minden mérge.

Köszönöm, Istenem, hogy ez valóban megtörténik, mert te hűséges és irgalmas vagy. Köszönöm, hogy fehérre moshatjuk ruhánkat a Bárány Vérében. Köszönöm, hogy a megváltás Jézusban van, akit Te rendeltél engesztelésül és szabadulásul, az ő Vérében, hit által. Hittel vallom, hogy ő megment és megszabadít. Jöjjön a békesség, jöjjön a szív örvendező tisztasága, jöjjön a gyermeki bizalom, jöjjön az egyszerű bizonyosság, jöjjön a testvéri szeretet, jöjjön az Igazság és a Szentség Lelke, jöjjenek szent angyalaid, foglaljanak le, őrizzenek és oltalmazzanak, hogy mérhetetlen szentséged megnyilvánuljon bennünk. Hála neked és dicsőség mindörökké. Amen.


2008.07.21. 13:15

Attila!
Nehéz és ingoványos terület ez, a démonok világa!
A démonokról olvashatsz és sokmindent megtudhatsz a Bibliából, az Újszövetségben és az Ószövetségben is. Láthatod, Jézus hogyan űzte ki azokat különböző helyekről, olykor emberekből is. Tanácsot kérhetsz a lelkipásztorodtól is, biztosan szívesen mesél ezekről neked.
A legfontosabb, amit jelenleg tehetsz, hogy megmaradsz abban, amit eddig tanultál. Tudnod kell, hogy a démonok nem tehetnek semmit azokkal, akik Isten gyermekei, mert Isten maga vigyáz ránk, tehát nem kell félned!
Ha esetleg kételkednél, csak imádkozz, és bátorítást kapsz!

Kerestem neked két történetet a Bibliából, elnézést, de hirtelen csak az internetről kimásolva:

(Lukács evangéliuma 4. fejezet, 33-37.)
A kafarnaumi ördögűzés
Volt a zsinagógában egy ember, akiben egy tisztátalan démon lelke volt.
Ez hangosan kiabálta: "Hagyd abba! Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? A vesztünkre jöttél? Tudom ki vagy: az Isten Szentje."
Jézus ráparancsolt: "Elhallgass és menj ki belőle!" Erre a tisztátalan lélek a földre sújtotta, kiment belőle, anélkül, hogy bajt okozott volna neki.
Mindenki elámult, s egymás közt azt kérdezgették: "Miféle beszéd ez? Akkora hatalma és ereje van, hogy még a tisztátalan lelkeknek is tud parancsolni, úgyhogy kimennek a megszállottakból?"
Híre elterjedt az egész környéken.

(Máté evangéliuma 8. fejezet, 28-34.)
A gadarai ördöngősök
Amikor a túlsó parton Gadara környékére ért, két ördögtől megszállt emberrel találkozott. A sírboltokból jöttek elő. Annyira elvadultak voltak, hogy senki sem mert az úton járni.
Így kiabáltak: "Mi közünk hozzád, Isten fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt gyötörj minket?"
Messze tőlük nagy sertéskonda legelészett.
Ezért az ördögök kérték: "Ha kiűzöl minket, küldj a sertéskondába!"
"Menjetek!" - mondta nekik. Erre kimentek és megszállták a sertéseket, mire az egész konda lerohant a meredekről a tóba és vízbe fúlt.
A kanászok elfutottak, és a városba érve mindent elmondtak, azt is, ami a megszállottakkal a szemük láttára történt. Az egész város kiment Jézus elé, és amikor megpillantották, kérték, hagyja el határukat.

Ha bármi kérdésed van, tedd fel nyugodtan nekünk is, ha tudunk, segíteni fogunk! :-)
Ágnes

 


2008.07.21. 12:54

"Izsák megszólította apját, Ábrahámot:
-- Apám! Itt van a tűz meg a fa, de hol van az áldozatra való bárány?
Ábrahám azt mondta:
-- Isten majd gondoskodik az áldozatra való bárányról, fiam."


Ábrahám története mindig meghat engem. Valahányszor csak olvasom. Most is.
Tudjuk, hogy Ábrahámnak közel száz éves korában adta ezt a fiút Isten. És ő zokszó nélkül képes lett volna őt, az egyetlenét Istennek áldozni! Nem kérdezte Istentől: -- Miért kéred ezt tőlem??
Istenem! Bocsáss meg nekem, mert én sokkal-sokkal kisebb áldozatra is képtelen vagyok Érted!... Ágnes


2008.07.20. 20:34

Kedves Testvérek!

Most az a kérdésem lenne hozzátok, hogy mit lehet tudni a démonokról, és hogy hogyan lehet védekezni ellenük, vagy kiűzni őket!

A versek nekem is nagyon tetszettek! ;)

Attila


2008.07.20. 20:27

Adj hálát az Úrnak, és el ne feledd,
Sok jót tett már eddig veled.
Ő Jézusban teljes bocsánatot ad,
Amint vagy, csak add át magad.

Csak bízd rá magad, ha sötét éjjelen
Reménytelenné lett minden.
Ha megbántottad, akkor is hűn szeret,
Ő van hozzád legközelebb.

 

Irgalmas, türelmes, kegyelmes Úr Ő!
Nincs más Atya ily szerető,
Tenger mélyére veti bűneinket,
Jöjj, dicsérjük Istenünket!


2008.07.19. 21:44

Köszönöm a köszöneteiteket!  Mindenért, az Úré a Dicsősség!  István.CsI.


2008.07.19. 18:26

"Ugyanez igaz ránk nézve is. Jézus 21. századi tanítványaiként arra hívattunk el, hogy vegyük, ami a kezünkben van, és használjuk azt a mások szükségének megelégítésére. Amikor osztani kezdjük mindazt, amit Istentől kaptunk, - tehetségünket, anyagi lehetőségeinket, időnket -, megsokszorozódik felajánlásunk, hogy megelégíthessük a körülöttünk élők szükségét..."
Csodálatos volt olvasni ezeket a sorokat az áhítatban! Ágnes


2008.07.19. 10:54
Köszönöm István hogy feltette ezt a verset,előszőr is annak AKI arra inditotta hogy megírja.Kívánom hogy a mennyei Atyánk máskor megáldja az írásait.Györgyi

2008.07.19. 10:09

Ugy legyen ,Ámen.


2008.07.19. 09:42

Úr Jézus, kérlek taníts meg arra, hogy soha ne keveselljem, azt ,amim van, hanem jó sáfár módjára forgassam azt haszonnal, lelki és anyagi értelemben egyaránt! Kérlek vezess engem ebben is, hogy ne földi, emberi módon törekedjek erre, hanem megélhessem azt a csodát, mely csak Általad mehet végbe! Köszönöm Uram kegyelemmel teljes szeretetedet, amiért nem vetsz el engem, hanem mindig megadod az újrakezdés lehetőségét!Ámen. (Judit)


2008.07.19. 05:40

Ámen.


2008.07.18. 22:11

Kedves István, Én is köszönöm a szép verset amely  hit által Isten kegyelméből íródott.


2008.07.18. 21:48

Drága Úr Jézus!

Köszönöm a mai Igédet amiben kérsz hogy ne nyugtalankodjék a szívünk, higgyjünk és bízzuk rá egészen nyugodtan az életünket a Te áldott kezeidre, mert gondoskodsz rólunk életünknek minden napján.

Urunk! Kérlek lásd meg a csüggedő, szenvedő lelkeket, a megfáradt, megterhelt szíveket, és kérlek használj minket hogy megértéssel, igazi testvéri szeretettel tudjuk felkarolni testvéreinket. Meglátogassuk a beteget,  ételt, ruhát adjunk a rászorulóknak és vigyük mindenhová evangéliumodat, és a Tőled kapott szeretetet, gyöngédséget egészen addig amíg itt a földi életünkben megtartasz minket.

Add, hogy egyre többen legyen azon testvéreink száma akik kegyelmedből meghallották hívó szavadat és elfogadtak Téged megváltójuknak. Segíts rajtunk  hogy ne legyünk megfáradtak és tétlenek hanem amig tart a kegyelem és uton vagyunk addig tegyük dolgunkat áldott Szent Neved Dicsőségére. Jézus Szent Nevében kérlek hallgasd meg imámat.  Ámen (Márti)

 


2008.07.18. 18:22

Nagyon szép ez a vers, István! Mi kedves költőnk! Ágnes


2008.07.18. 15:45

LÁTÁSBÓL A HITRE,

Tamásnak , át kellett térnie, a látásból a hitre,
Erre volt szüksége a jövő életre,
Nem könnyű áttérni, látásból a hitre,
Jézus kell rá tegye, kezeit a szivre.

Majd a hitből, ismét látásra jutunk,
Mikor egyszer fönt a mennyben,
Tronusánál állhatunk!

De addig, hit kell, megmaradásunkhoz,
Minden napra, a nemes harcunkhoz.
S remény, hogy a bukás útán, talpra állhatunk,
Én Úram, és én Istenem! Mi is kiálthatunk.

2008. július 18. Szék.
Csorba István.


2008.07.18. 08:43

Biztosan mindannyian tapasztaltátok már ezt a békességet, amiről Shaum McHardy mai írásából olvashatunk, és ami csak Istentől származhat, mert a nehéz pillanatokban képtelenek lennénk rá.
Kísérjen minket utainkon ez a békesség mindenkor, hogy vonzóvá tegyük azt mások számára is! Ágnes


2008.07.18. 06:27

Isten oltalmat kivanom minden testveremre e mai napon is !

 A Napi Ahitat utan elolvastam a Janos 20-.ik r.  is, es annyira  megorvendeztetett,  amikor Jezus feltamadasa utan azt mondja :" Menj es mond meg testvereimnek..." Uram hat en a Te testvered vagyok.

  Segits, hogy menjek es mondjam el feltamadasod oromet es ne csak magam korul forogjak.

                                                                                                                                                                         Erzsebet


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]