Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2008.07.12. 16:25

sosem volt konnyu és nem is lesz,de az éhes lélek szent bizonyságra vár

ezek ragadtak meg a legjobban.nehéz bizonyságot tenni a kozvetlen kornyezetunkben,látom az éhes lelkeket mégsem beszélek annyi amennyit kellene,pedig Isten igéje is ere biztat,mégis hallgatok,talán mert még jobban számit az mit gondolnak rolam mások mint hogy mit gondol Isten és mit bizott rám.Szeretem elkerulni a konfliktusokat és ha feltételezem hogy másnak más a véleménye nem is kezdem el mondani hogy mit kaptam Istentol,mit tapasztaltam meg,mert vitatkozni nem szeretek,mindig ugy gondolom még kevés a tudásom kevés a hitem hogy mindent felvállaljak.Hivo kozegben elmondok bármit,problémákat,kudarcokat,harcokat,másokelott meg ugy teszek mintha minden rendbe lenne.Azt is lehetne mondani képmutato vagyok és az nem a legjobb bizonyságtevés.A másik oldalon meg viszont látom azt a munkát amit Isten elvégzett bennem és családomban hogyan munkálkodik,látom a sok sok áldást.Nem csak szavakkal lehet bizonyságot tenni,azért nem ulok tétlenul,de tudom sokkal tobbet tehetnék.

En is egy éhes lélek voltam és nem tudom mi lett volna velem ha nem találok olyan embereket akik bizonyságot tesznek nekem akik bemutatják nekem Isten joságát és hatalmasságát.

MARIKA


2008.07.12. 12:24

AZ ÚRNAK IGAZSÁGÁT, ELMONDANI

Az Úrnak igazságát elmondani,
Véka alá a fényt, nem rejteni,
Nehogy véka legyen a szìvem,
És megtartsak mindent nekem!

Az Úrnak igazságát elmondani,
Róla bizonyságot tenni,
Sosem volt könnyű és nem lesz,
Az Úrtól kap erőt hozzá aki bátorságot vesz.

E Szent szóért sokan már meghaltak,
Börtönt, verést, sok mindent vállaltak,
S mi sem tudjuk, ránk ezért hogy mi vár,
De az éhes lélek, szent bizonyságra vár.

2008. július 12. Szék.
Csorba István.


2008.07.12. 11:01

Köszönöm, a hozzászóllásokat, és tovább várom. István.

 


2008.07.11. 22:27

Kedves István!

Egyszer hallottam a rádióban, hogy minden nagy tudós, ha felfedez valami nagy dolgot, először ateista lesz, aztán ismeri csak fel a találmányában Isten alkotását. Lehet h ezek az emberek azt gondolják, hogy amit felfedeztek, ők hozták létre, és nem ismerik fel benne Isten teremtő erejét, de aztán lehet hogy később sokat gondolkoznak, hogy vajon honnan való mindez amit felfedeztek, így végül eljutnak Istenhez. Egyébként én is osztom Marika véleményét, hogy a mai ember nem szeret várni, mindent azonnal akar.

Attila


2008.07.11. 21:52

ALDáS BéKESSéG!

István kérdésére válaszolva ugy gondolom azért hiszunk inkább a tudománynak mert mindenre gyors megoldást szeretnénk pl.betegek vagyunk beveszunk egy pirulát és reméljuk jobb lesz,probáljuk elkerulni a szenvedést,nem tudunk turni,sem fájdalmat sem megbántást,megalázást holotta biblia tele van ilyenekkel.Nem vagyunk turelmesek,nem vagyunk engedelmesek és épp a bibliai személyeken életében láthatjuk hogy nem teremtek azonnal gyumilcsot de Isten tudta oket használni,át tudta formálni.Most éppen sokat foglalkoztunk  a bibliaorákon Jozseffel aki apja kedvence volt és az UR a rabszolgaságban a bortonben sok mindenre meg tanitotta.

Marika


2008.07.11. 21:24

TUDOMÁNY, ÉS BIBLIA

A hit, nem lehet, a tudomány álláspontjának a függvénye, mégis vannak emberek, akik a tudománynak bármely butaságot elhisznek, mondván: elhiszem, mert ezt, vagy azt, a tudomány bebizonyitotta, valamire esetleg megtalálta a választ. A nagy kérdésem az, miért hisznek az emberek inkább valamely tudományos állitásnak inkább, mint Krisztusnak, és a Bibliai igazságokon miért vitatkoznak annyit, holott ezeket csak szivünkbe kell fogadni kétségtelenül. És nem lenne szabad vitatárgyát képezze egyelten Bibliai kijelentés sem. Vagy Istent is egy hazug csaló, férrevezetőnek gondolja valaki? Mert a Biblia, bár egy könyv a sokfélle könyv között, mágis Isten szava, a bünbe esett emberhez, és segit kikecmeregni abból a helyzetből, amelybe a bün miatt jutottunk. Mutatva a kivezető útat Krisztus által. Mégis, az emberek inkább a tudománynak hisznek semmit Istennek, a Biblia szavának. Vajon, miért? Kinek, mi a véleménye erről?

Csorba István.                         2008. julius 11. Szék.


2008.07.11. 08:32

Attila,
örömmel olvastam, hogy már nem félsz, és tudod, mit kell tenned! Legyen áldott ezért is a mi Istenünk! :-) Ágnes


2008.07.11. 08:29

Elgondolkodtató volt a mai áhítat, amit Paudits Zoltán írt nekünk. Milyen érdekes, hogy a hívők enélkül a fontos információ nélkül is hívők, a hitükben különösebb változás nem történik. Mert igaz ez: "A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsid 11,1)
Istenünk, neked lehetséges azok között is csodát tenni, ahol a hitetlenség akkora, hogy ha Krisztus maga állna eléjük, sem hinnének, nem akarnának hinni és engedelmeskedni neki. Tégy minket eszközöddé ebben!
Ágnes


2008.07.11. 07:29

Amen


2008.07.11. 06:45

Valóban,a hivő ember nem a láthatókra néz,hanem a láthatatlanokra.Hitünket nem befolyásolják bizonyitékok és a bizonyitékok hiánya sem.Kérdéseinkre választ kapunk menet közben,vagy odaát.Nem vak ez a hit,nem is hiszékenység,hanem szilárd és megingathatatlan,hiszen Isten ajándéka ez az Őt szeretőknek.Általa másképp látunk és más dimenzióban gondolkodunk.Életünk nem kötőjel két dátum között,hanem tudjuk,hogy Istentől jöttünk,s Istenhez érkezünk,mikor földi létünk véget ér,hogy vele éljünk romolhatatlan testben mindörökké.

Hála ezért az ajándékért,s hála Jézus Krisztusért,aki által Atyánknak nevezhethetjük Őt,s átmentünk e földi létből az örökkévalóba.

Kivánom mindannyiótok életére ezt a bizonyosságot,Benne teljes örömet:Erzsébet


2008.07.10. 18:43

Kedves Testvérek!

Köszönöm szépen tanácsaitokat, tegnap még nagyon féltem, de most már tudom mit kell tennem! Jó hogy rátaláltam erre az oldalra, ahol törődő, jóakaratú emberek között lehetek! Isten áldjon meg mindenkit!

Attila


2008.07.10. 12:17

Attila!
Amikor tudjuk, hogy Isten arra kér minket egy-egy konkrét dologban, hogy bocsássunk meg, akkor ezt kell tennünk! Legyen szó bárkiről is! Boldog leszel, ha ezt fogod tenni!
Sohasem lehet viszont tudni, hogy ez a hölgy miért vette fel veled a kapcsolatot. Te okos légy, tudni fogod, milyen szándékkal közeledik hozzád! A feltétlen bizalmadat is ettől tedd függővé!
Ha bántja a dolog, amivel a családotokban kisebb-nagyobb kárt tett, ne utasítsd el őt! Az ítélet Isten dolga. Lehet (sőt, biztos!), hogy a te szereteted gyógyító hatású lesz számára.
Helyesnek tartom, ha egyelőre titokban tartod ezt az egészet a családod előtt. Ha a hölgy tiszta szívű, Isten rád bízta most őt. Ha nem az, és rajtad keresztül próbál megtudni édesapádról ezt-azt, arra úgyis rá fogsz jönni.
Ágnes


2008.07.10. 12:09

egyetértek az elottem irottakkal.tényleg nagyon kell vigyázni kinek a kezében vagyunk eszkozok,Istenében vagy az ordogében.

Marika


2008.07.10. 09:54

Érdekes, és megmosolyogtató Margit tanácsa Attillának, de úgyanakkor komoly, és biztos jó tanács.  Attila, légy óvatos, vigyázz, mert ez az eset lehet egy ördögi trükk is, de Úgyanakkor Isten,  minden rosszból, jót is kitud hozni, Ha a Margit tanácsa szerint jársz el,  ez jó rá, mint a nőre nézve, hiszen bármit is tett, vagy tesz. Isten azt akarja, hogy minden ember megtérjen, és éljen.  Még ez a volt csábitó nő is. És kitudja, talán, épen téged akar Isten használi ebben az esetben. Csak vigyázz, ne dölj be néki, ne ess szép szavai hizelgő csabdájába. Úgy érzem, hogy a Margit jó tanácsa, az Úr Jézus tanácsa számodra, fogadd meg hát és ne térj el tölle semmiben.  Ha csak az Úr Jézusról beszélsz néki, minden egyes alkalommal,  két dolog valamelyikét fogja tenni.

1. Vagy dühösen kilép, és soha többet nem hiv, nem zaklat.

2. Vagy elgondolkodik a tölled hallottakon, és nagy lelki harcok Útán, Végül, Krisztus győzedelmeskedik fölötte, azaz, megtér.

Imátkozom, hogy, vagy szabaditson meg tölle az Úr, vagy térjen meg a nő!

A megbocsátás pedig, az a te saját külön imátságban megvivott harcod lesz. Melyben segiten az Úr. S ha megbocsátasz néki, akkor jóbb eredménnyel fogsz tudni dolgozni azon hogy a nő is megtérjen.  Az Úr Jézus bennem gyózött, segitett megbocsátani valakinek, akire nagyon hargudtam!

Bizalommal fordulj, továbbra is hozzánk, azonban, azt okosan tetted, hogy ezekről a dolgokról nem szóltál a családban! Mert igy nem háborodott föl senki a dolgon, és nem lett családi konfliktus sem.

Tiszteletteljes szeretettel:  Csorba István         2008. julius. 10. Szék.


2008.07.10. 08:53

Kedves Attila! Hat bizony eleg nagy proba ele allitott az Ur.Az,hogy szoba alsz vele,nem jelenti azt,hogy ugymond mindent az orara kell kotnod.Azt azomban batran elmondhatod neki,hogy a legnagyobb dolog tortent veled,megismerted az Ur Jezust,de mas dolog ami a csaladodban tortenik nem tartozik ra.Ne beszelges vele csak Jezus Krisztusrol,mint Megvaltorol es akkor majd megtapasztalhatod,hogy milyen lelekkel fordult feled.  Szeretettel Margit neni.


2008.07.10. 08:45

Van egy enek ami igy kezdodik,Nem vagyok mas csak, torekeny cserep edeny., es valoban ilyenek vagyunk.Milyen hamar osszetorunk a terhek,a probak alatt.En legalabb is igen,nem tudom ti ,hogy vagytok ezzel.

Draga Mennyei Edes Atyam! Koszonom,hogy vigyazol erre a torekeny cserepedenyedre,hogy ujbol es ujbol nem szunsz meg osszerakni. Legyen aldott a Te Szent es Nagy neved, Amen.   Margit

 


2008.07.10. 08:24

Kedves Testvérek!

Tegnap nagy megpróbáltatás elé állított az Úr, hogy bocsássak meg ellenségemnek. Elmondom a történetet: Apának régen viszonya volt egy másik nővel, ami 2005-ben kiderült. Utána még próbálkozott egy párszor, de Istennek hála apa minket választott. Azóta békén hagyott minket. Na most tegnap engem felvett MSN-re (ami egy internetes beszélgetőprogram de hát biztos tudjátok), és kérdezgette, hogy mi van velem. VÉgül is szóba álltam vele, mivel Jézus is azt mondta, hogy bocsássunk meg ellenségeinknek. Az a kérdésem hogy az ellenségszeretettel és a megbocsájtással együtt a feltétlen bizalom is jár? Nem melengetek kígyót a keblemen? A szüleimnek el se mondtam az esetet, nehogy anya megnt kutakodni kezdjen, ami újra problémákhoz vezetne! Attól félek hogy most rajtam keresztül próbálkozik. Kérlek segítsetek mit tegyek!

Üdvözlettel: Attila


2008.07.09. 16:31

Ámen.


2008.07.09. 15:04

Drága Mennyei Atyám,

Hálásan köszönöm hogy amit kijelentettél számunkra a Bibliából az mind igaz, mert Te magad vagy az út, az igazság, az élet, és nem rejtőzöl el azok elől akik szívből keresnek téged. Köszönöm hogy személyes életemben is megtapasztalhattam mindezt. Amikor gyenge voltam és elcsüggedtem megerősítettél, amikor  nehéz  hitpróbák elé kerültem megmutattad igazságodat, és amikor beteg voltam akkor új erőt adtál, meggyógyítottál, felemeltél.  Köszönöm hogy a Zsoltáríróval együtt elmondhatom: Új éneket adtál számba az én Uram dicséretét!  Köszönöm hogy az új énekek még jobban felbátorítanak a lelkemben arra hogy meglássam jóságodat, kegyelmedet és örökké tartó szeretetedet hozzánk - gyermekeidhez. Segíts még jobban bízni benned és Neked adni életünk felett minden uralmat mert Tőled jön az erő, tied a hatalom és minden áldás Istene vagy. Áldalak ezért testvéreimmel együtt akik Téged szívükből szeretnek. Ámen (Márti)


2008.07.09. 14:47

Ámen!


[Későbbi] [143-124] [123-104] [103-84] [83-64] [63-44] [43-24] [23-4] [3-1] [Archívum]