Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólás a napi áhítathoz
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.02.26. 05:57

 A mai imakeres a gyerek-taborokat juttatja eszembe ahol volt alkalmam nekem is sok gyermek imajat hallani. Megtanultak imadkozni azok is akik  nem jartak templomba. Am ha hazamentek   sajnos abbamaradt...  En azert is imadkozom, hogy egyre tobb szulo imadkozzon gyermeke elott, gyermekevel,  mert tenyleg ugy van, hogy lehet tanulni az oszinte gyermeki imadsagokbol.

                                                                   Aldott hetveget  es keszulodest  az Urral valo talalkozasra.


2010.02.23. 07:57

A mai ige olvastán, bizony sokminden dolog jutott eszembe. Hányszor, de hányszor álltatjuk magunkat azzal, hogy ítéleteink helyesek, megállnak. Pedig ez nem így van, mert az ige egyértelmű:" Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek"

Kérem az Úrtól, adjon erőt ahhoz, hogy felebarátaimat szeressem,s minden ítélettől tartózkodjam. Adjon erőt ahhoz, hogy ítéleteimet ne csak elhallgassam, hanem, hogy azok a lelkemben sem szülessenek meg. Ámen!


2010.02.22. 10:22

Hálás vagyok... 

A feleségért aki azt mondja csak szendvics lesz ma vacsorára, mert az estét velem tölti itthon, és nem valaki mással.

A fiatal lányért, ki azért  panaszkodik, hogy mosogatnia kell, mert ez azt jelenti, hogy itthon van és  nem az utcán kóborol.

Az adókért amelyeket ki kell fizessek, mert azt  jelenti, hogy alkalmazott vagyok, van munkahelyem.

A takarításért egy buli  után, mert azt jelenti, hogy barátaimmal tölthettem egy estét.

A ruhákért, amelyek egy kicsit szükék, mert van elég ennivalóm.

Az árnyékomért mert kint lehetek a napfényben.

Hogy nyírhatom a füvet, pucolhatom az ablakot, javíthatom a csatornát, mert azt jelenti, hogy van házam.

A parkoló helyért a parkoló legmesszibb pontján, mert ez azt jelenti, hogy tudok járni és még autóm is van.

A nagy fűtés számláért mert azt jelenti, hogy melegben voltam.

Hogy a templomban mögöttem ülő hölgy falsul énekel, mert azt jelenti, hogy hallok.

A mosni- meg vasalnivalóért, mert azt jelenti, hogy van ruhám.

Az esti fáradtságért és izomlázért, mert azt jelenti, hogy tudtam  keményen dolgozni.

Hogy meghallom hajnalban az óra csengetését, mert azt jelenti, hogy élek.

És végül a túl sok e-mailért amit kapok mert azt jelenti van családom és sok barátom akik szeretnek engem és rám gondolnak.  


2010.02.22. 08:58

"MARIA A JOBB RESZT VALASDZTOTTA!"  A mult heten anyosom mellett  voltam a korhazban,  mert mutottek.  Hat az az a hely   ahol  talan elgondolkodnak az emberek  miert is tortent velem ami tortent. Eggyik nap egy fiatal lanyt hoztak be  aki   balesetet szenvedett. 4-en ultek a kocsiban O egyedul  elte tul. Szulei mar reg imadkoznak azert, hogy  Jezust valassza ( a  jobb reszt). Egesz  ejszaka kesergett, mert moccani sem tudott nagy fajdalmai voltak. Teljesen ra volt utalva kornyezetere. Szulei betegek  es nem volt ki vigasztalja. De Isten szolt hozza  es hivta . Sokszor ilyen drasztikus dolgok kellenek, hogy  eszmeljunk. Imadkozzunk azokert akik a korhazban halljak a hivo szot, hogy telepedjenek le Jezus labaihoz.


2010.02.20. 19:28

Kedves Mindnyálan! Az imátkozás is Isten ajándéka,ezért kérlrk benneteket,hogy vigyétek az Ur elé a fiaimat,hogy találjanak munkát,mert nagyon nagy szükségben vannak.

Áldjon az Ur benneteket.Ámen. margit


2010.02.20. 08:58

Isten ajándékainak megosztása. Ez a mai áhitat cime. Igen én is megtapasztaltam  életemben, hogy az Úrtól kapott ajándékaimat  -amit ugye előbb magunkban fel kell ismerni - megosztottam a emberrel, megtanitottam arra amit ő nem tudott, az Úr igen nagy belső örömmel ajándékozott meg. Vagy az időmet osztottam meg egy magányos idős emberrel, akinek nincs kivel beszélegetni, és én őt meghallgattam, igen nagy öröm volt mindkettőnk számára. Az önző emberek is kapnak az Úról ajándékokat, de megtartják maguknak, ezért keserüek. boldogtalanok.


2010.02.19. 13:45

Koszonom a sok jo tanacsot.Holnap reggel fontos vizsgam lesz az egyetemen es sajnos ugy erzem nem vagyok elegge felkeszulve...Kerlek imatkozzatok ertem.Az Ur aldjon meg mindenkit!


2010.02.19. 12:55

Kedves Giudi!
Jó volt olvasni a soraidat! Valóban megad mindent nekünk a mi Atyánk, de neked is meg kell tenned mindent. Tanulj szorgalmasan, a vizsgák előtt pedig imádságban kérj világos elmét, és hogy amit megtanultál, jusson eszedbe, amikor számot kell adnod róla!
Az elcsendesedéseinkről pedig egy mai élményemet hadd osszam meg veled!
Egy kolléganőm elmondta nekem, hogy erős kísértést érez egy másik férfi iránt, aki nem a férje. Tanácsot kért tőlem, de nem akart rám hallgatni. A Miatyánk egy mondata jutott eszembe: "Ragadj ki minket a rosszból" (szó szerinti fordítás görögből, Csia Lajos). Mert amikor mi képtelenek vagyunk arra, hogy ellenálljunk a gonosznak, sokszor csak Isten ragadhat ki minket a bajból!
Ma ezeket az igéket olvastam a bibliaolvasó útmutatómban:
"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól."  (1Jn 1,9)
Imádkoztam a kolléganőmért, mert tudtam, hogy ma meg akarja tenni, amit nem szabad megtennie: Istenem, ragadd őt ki a rosszból, mert maga képtelen a gonosznak elleneállni!
Később bejött hozzám a kolléganőm, és mesélte, hogy meghiúsult a terve... Isten tehát meghallotta ezt az egyetlen mondatot is, amit reggel felé kiáltottam, csak úgy, magamban!
A lényeg, amit mondani akartam neked, nektek ezzel, hogy nem mindig sikerül naponként elcsendesednünk, de ahogy tanította nekünk a Biblia: "szüntelenül imádkozzatok", megtehetjük ezt, ha nincs is rá időnk, akkor is. Isten meghallja és meghallgatja a legapróbb imádságainkat is!
De törekednünk kell azért a hosszabb elcsendesedésekre is, hiszen lelkünk tápláléka ez.
Ágnes


2010.02.19. 12:30

Milyen jó annak az embernek aki a vihar közepette is el tud csendesedni.Sajnos ezt rollam nem tudom el mondani.Észre vettem hogy akkor mikor stresszes vagyok akkor érzékenyebb is vagyok és olyankor barki aki egy rosz szót is szól rögtön felidegeskedem.Pláne most amikor vannak a vizsgáim nagyon ideges és stresszes vagyok.Sajnos ez a helyzet a mai fiatallokal , a sok rohanás, a sok idegeskedés azok a gondolatok hogy mindenkinek meg kell felelni ezek tönkre teszik a mai fiatalt es oda jutnak hogy nincs 15 percük sem hogy csendben megnyugodva kinyissák a bibliát és elcsendesülve, nem a holnapi teendökre sem az aznapi problémákra gondolva, olvassanak belölle.Útólsó éves egyetemista vagyok,60 km-re lakom a szülővarosomtól,apukam minden este felhiv és mindig meghalja a hangomon mikor izgulok valamiért.Ö azt mondja hogy ha izgulok egy vizsga miatt akkor semmit nem fogok tudni és hogy legyen hitem mert minden jó lesz én pedig azt válaszolom rá hogy konnyü azt mondani.Pedig ha van hited mindened megvan ahogy a Máté Evangéliuma 17:20-ban meg van irva : Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! - odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen. Kivánom ezt hogy az Úr megadja nekem is és minden hozzám hasonlónak Ámen.


2010.02.19. 11:45

El gondolkodtam én is a napi áhitaton amelyikben a világ 2 legfontosabb dolgáról van szó : a szeretetről és a megbocsátásról.Egyszer emlékszem a nagy szüleimnél voltunk vakációzni és az unokatestvérem mondjuk úgy  rossz fát tett a tűzre apukám nagyon mérges lett és meg veszekedte. Akkoriban az unokatestvérem még csak 4 éves körul lehetett és megszepenve megharagudva be szaladt a szobába . egy pár óra múlva apukámat es az unokatesvérem együtt láttam nevedgélni és játszani az údvaron . Akkor apukám azt mondta hogy milyen jo lenne ha minden ember olyan lenne mint egy gyerek, aki tiszta szivből megbocsájt és csak egy pár ora útán el tudja feledni a roszat és ujra mosoly terem az arcára.Ebből tanulnom kellet volna de sajnos újra és újra bele esem abba a csabdába hogy öszeveszem valakivel vagy meg haragszom valakire és a büszkeségem nem engedi hogy én tegyem meg az első lépést a kibékűlés felé.Adja az  Úr hogy ez megváltozzon . Ámen.


2010.02.18. 14:53

A mai áhítatra térve pedig az a gondolat jutott eszembe, hogy néha olyan emberek is árvának éreztük magunkat gyerekként, akiknek nem haltak meg a szülei, de kevés szeretet és sok rossz bánásmódot kaptak.
Magunkkal cipeljük óriási teherként, mert úgy érezzük, elvették a boldogságunkat, a szeretetet, legfontosabb életelemünket...
Nola írásán elgondolkodtam. Milyen különös az élet, hogy felnőttként szerette volna meglátogatni az édesanyját, de már késő volt.
Nolától lehet tanulni, hiszen ezt írja: "...Biztosan azt tette anyám, amit akkor a leghelyesebbnek talált, és nem hinném, hogy valaha megfeledkezett rólam...." Ez az igazi megbocsátás!
Indigo


2010.02.18. 14:42

Kerela! Kíváncsian várjuk, mit szeretnél mondani ezzel a mondattal!
Indigo


2010.02.17. 10:48

Kedves zsoka0619!

Úgy látom téged érintet meg a "kifejthetetlen mondat" , mert csak te reagáltál rá.

Áldott napot kívánokmindenkinek!

Űdv: ella

UI: hogy van anyósod!


2010.02.16. 08:34

Köszönöm Istenem a mai igét, olyan jó tanulni általad nap mint nap. Én is gyakran esesk abba a hibába, hogy kérek, és várom hogy teljesitsd, de a mai ige ujra tanitott, rád bizhatom a dolgaimat, és haTe jónak látod,akkor ugyis meglesz, ha pedig nem szolgálja a javamat akkor  fogadjam el a nem- et is.


2010.02.14. 05:40

Kedves Kerella!      Talan bovebben is  kifejthetted volna a mondatodat.  Ha ez vadolas a  hozzaszolok fele  akkor igazad lehet, mert  bunos emberek vagyunk mind  . DE   _   Jezus Krisztusban    VAN  valtsagunk   !!!

Eszembe jutott a keresztrefeszites momentuma: amikor eggyik gonosztevo gunyolodott a masik pedig    segitseget, irgalmat kert Jezustol. Mi kulombseg volt  koztuk  cselekedeteik alapjan?  Semmi!                      ALDOTT VASARNAPOT MINDENKINEK !  szeretettel  B.Zsoka


2010.02.13. 08:49

 

Farizeusi állarc mögé ne bujatok!


2010.02.11. 07:52

Nagyon szep ez az enek amit irtal kedves Giudi.

Jo lenne, ha a  hangjegyek is meglennenek hozza. Nagyon elgondolkodtam azon amit irtal. Szomoru tenyleg, hogy egy egyhazon  belul"nem ferunk". De mindezek mogott latnunk kel a nagy "szetdobalo' munkajat. A masik dolog, hogy a parod   hogyan latja mindezeket. Hiszen a ferj kell legyen a csald papja.   Ebben a felfordult vilagban olyan nehez megelni hitunket sok esetben. De ha a csalad egysegben van   akkor ez egy  nagy eroforras. Minden ketsegeinkre, bizonytalansagainkra Isten igeje ad valaszt.               ELVEZET  MINDEN IGAZSAGRA !!!   Aldja meg az Ur eleteteket  es kapaszkodjatok Jezus Krisztusba mindennap eggyutt iget olvasva es imadkozva.  testveri szeretettel  B.Zsoka


2010.02.10. 14:24

Kedves Giudi!
A keresztség sajnos csak formális dolog. Jézus azt tanította nekünk, hogy tegyünk tanítványokká másokat is, és ezután keresztelkedjenek meg. Nem fordítva. Szerintem a felnőttkeresztség igazabb dolog (megjegyzem: én is református vagyok), de az egyházakban még mindig "divat" minél hamarabb megkeresztelni a gyermekeket. Sokan gondolják úgy, hogy a keresztség egyfajta védelem a gyereknek, nem lesz beteges, illetve hogy ha megkereszteljük őket, bizonyosan üdvözülni fognak. Nyilvánvaló, hogy csak az üdvözülhet, aki Krisztust elfogadja megváltójának és őt követi.
Szomorúan hallgatom a református istentiszteleteken is, keresztelést követően, hogy a lelkész ezt mondja: "Íme a Református Egyház legújabb tagja", és nem ezt: Isten legújabb gyermeke...
Ezek ellenére mégis azt mondom, hogy ne legyen közöttetek ellentét emiatt! Keressétek egymás hitében azokat a dolgokat, amelyek összekötnek benneteket! Fogadjátok el egymás hitét, és ne győzködjétek, és főleg ne botránkoztassátok egymást! Mindenki legyen biztos a maga hitében és éljen aszerint! Akkor meglátjátok: Krisztus fog bennnetek győzedelmeskedni.
Te pedig légy erős és bátor, hiszen a te szívedben már megfogalmazódott ez az érzés, hogy nincs így jól. Elindultál tehát a jó úton.

Indigó


2010.02.10 13:00
Giudi

„A mai ige halatan egy kicsit ujjra ossze zavarodtam.En Reformatus vagyok es van egy baratom aki Szabad Keresztyen , es eleg sok vita volt e miatt mert o azt mondja hogy a mi gyulekezetunkben nem lehet hivo egy ember , es akkor sok mindent fel hoz ,peldaul a keresztseget hogy minallunk kicsin keresztelik meg a gyermekeket es o nalluk nagyon keresztelkednek .De szerintem nem attol keresztyen egy ember hogy meg keresztelkedik hanem attol hogy at adja a szivet az Urnak.Tobb mint egy eve zavar ez a helyzet mert  en ugy gondolom hogy nem a vallas teszi a hivot.,mert minden vallasban vannak hitetlenek is akik csak alcazzak magukat es vannak hivok is . Az iden fogok ferjhez menni a baratom testverehez es a templomi eskuvot nem csinalhatjuk meg csak ha egyik vagy masik at megy valamelyik vallasaba es a baratommal ugy dontottuk hogy o lesz reformatus mert en meg vagyok keresztelve es le is konfirmalva o pedig meg nem tartozott sehova es akkor nem volt ertelme hogy en csak azert menjek at a szulei vallasaba ha normalisan meg o sem tartozott oda. Es az iden januarban meg is volt a nagy esemeny.Engem annyira zavart ez a helyzet hogy eleinte mikor ugy felhozodott egy kicsit meg is betegedtem mert nem tudtam hogy mi a jo es mi nem es enyhe depreszioba estem.Nem tom hogy kire halgassak, a szuleim komoly templomba jaro emberek akik azt mondjak hogy az az embert nem ember aki ugrandozik egyik vallasbol a masikba es hogy nem azt kell nezzem hogy mas mit csinal hanem hogy en mit erzek. A baratom gyulekezete kete valt most egy par eve mert ket taborra oszlot es nem tudtak eldonteni hogy ki legyen a fonok , hat akkor kerdem en hogy milyen hivo emberek azok akik ilyesmit tesznek, veszekednek a hatalomert, mi nallunk ilyesmi nem tortent meg nallunk van egy tiszteletes es azt halgatja mindenki nem hogy most nem tetszik hogy ez meg az mit predikal es akkor lelepek egy masik vallasba ha ott sem tetszik akkor majd megyek masba .En igy latom ezt az egeszet , deazert irtam mind ezeket hogy szoljatok ti is hozza.Ki hogy gondolja???Koszonom a segitseget es a jo tanacsokat elore is.


2010.02.10. 13:04

Amíg el nem indulunk, míg a láb a vízre lép
Még a legkisebb út is csak távoli cél.
Míg csak álmodozgatunk, aközben tétova a kéz,
Addig látszik csak úgy, hogy az élet nehéz.
Addig érezzük azt, hogy a hit nem elég.

Ha fúj a szél, a hajó
Könnyen felborítható.
(De) partot ér, ez a jó,
Mert a Mester hangja szól!

Mindig el kell kezdeni és az első perc kemény,
De pont akkor kell hinni, ha nincs is remény.
Hogyha léptünk régen tart és egy nagy viharba ér,
Sose gondoljuk azt, hogy már nincs menekvés,
Mert a hitünk csak itt kezd el működni még.

Ha fúj a szél, a hajó
Könnyen felborítható
(De) partot ér, ez a jó
Mert a Mester hangja szól
(2x)

Sose gondoljuk azt, hogy már nincs menekvés
mert a hitünk csak itt kezd el működni még!

Ha fúj a szél, a hajó
Könnyen felborítható
(De) partot ér, ez a jó
Mert a Mester hangja szól
(2x)

Mert a Mester hangja szól! Mert a Mester hangja szól!


2010.02.10. 13:00

A mai ige halatan egy kicsit ujjra ossze zavarodtam.En Reformatus vagyok es van egy baratom aki Szabad Keresztyen , es eleg sok vita volt e miatt mert o azt mondja hogy a mi gyulekezetunkben nem lehet hivo egy ember , es akkor sok mindent fel hoz ,peldaul a keresztseget hogy minallunk kicsin keresztelik meg a gyermekeket es o nalluk nagyon keresztelkednek .De szerintem nem attol keresztyen egy ember hogy meg keresztelkedik hanem attol hogy at adja a szivet az Urnak.Tobb mint egy eve zavar ez a helyzet mert  en ugy gondolom hogy nem a vallas teszi a hivot.,mert minden vallasban vannak hitetlenek is akik csak alcazzak magukat es vannak hivok is . Az iden fogok ferjhez menni a baratom testverehez es a templomi eskuvot nem csinalhatjuk meg csak ha egyik vagy masik at megy valamelyik vallasaba es a baratommal ugy dontottuk hogy o lesz reformatus mert en meg vagyok keresztelve es le is konfirmalva o pedig meg nem tartozott sehova es akkor nem volt ertelme hogy en csak azert menjek at a szulei vallasaba ha normalisan meg o sem tartozott oda. Es az iden januarban meg is volt a nagy esemeny.Engem annyira zavart ez a helyzet hogy eleinte mikor ugy felhozodott egy kicsit meg is betegedtem mert nem tudtam hogy mi a jo es mi nem es enyhe depreszioba estem.Nem tom hogy kire halgassak, a szuleim komoly templomba jaro emberek akik azt mondjak hogy az az embert nem ember aki ugrandozik egyik vallasbol a masikba es hogy nem azt kell nezzem hogy mas mit csinal hanem hogy en mit erzek. A baratom gyulekezete kete valt most egy par eve mert ket taborra oszlot es nem tudtak eldonteni hogy ki legyen a fonok , hat akkor kerdem en hogy milyen hivo emberek azok akik ilyesmit tesznek, veszekednek a hatalomert, mi nallunk ilyesmi nem tortent meg nallunk van egy tiszteletes es azt halgatja mindenki nem hogy most nem tetszik hogy ez meg az mit predikal es akkor lelepek egy masik vallasba ha ott sem tetszik akkor majd megyek masba .En igy latom ezt az egeszet , deazert irtam mind ezeket hogy szoljatok ti is hozza.Ki hogy gondolja???Koszonom a segitseget es a jo tanacsokat elore is.


[1103-1084] [1083-1064] [1063-1044] [1043-1024] [1023-1004] [1003-984] [983-964] [963-944] [943-924] [923-904] [903-884] [883-864] [863-844] [843-824] [823-804] [803-784] [783-764] [763-744] [743-724] [723-704] [703-684] [683-664] [663-644] [643-624] [623-604] [603-584] [583-564] [563-544] [543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [Korábbi] [Archívum]