Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gondolatok
Gondolatok : Fórizs József: AZ IDŐUTAZÁS

Fórizs József: AZ IDŐUTAZÁS

  2007.11.25. 13:15


AZ IDŐUTAZÁS

 

Se szeri, se száma azoknak a könyveknek, színdaraboknak, és filmeknek amelyek az időutazás problematikáját feszegetik. Hitem szerint ez a téma két dolog miatt izgatja az emberi fantáziát.

Először azért, mert az emberiség történetében mindig is nagy úr volt és lesz is a kíváncsiság. Minden ember kíváncsi a múltban történtekre és a jövő várható eseményeire. Ezért képes még ma a XXI. század technikai "csodái" között is a jóslás minden válfaja életben maradni.

A másik dolog, ami miatt az ember szeretné áttörni az idő és tér korlátait az az, hogy minden ember múltjában léteznek kisebb nagyobb szégyenfoltok, melyeket szeretne meg-nem-történtté tenni. S ha az időutazás létrejöhetne, szeretne visszamenni és igazítani rajta ezt azt.

Az ember sok mindent leutánozott már, (ha silányan is), az Isten által már a teremtéskor előállított dolgokból, mint például a villámlást, annak kísérő jelenségét a mennydörgést, vagy a repülést és ezen belül is a szitakötő repülésének utánozását a helikopterrel, stb. Ám hitem szerint az időutazást soha nem tudjuk létrehozni, lekoppintani. De hitem szerint való az is, hogy fölösleges is lenne. Mert ha feltételezzük, hogy mégis létrejöhetne az emberi életben az időutazás, és vissza is mehetne arra a pontra ahol az ominózus hibát elkövette, s még ha azt is feltételezzük, hogy tudná is korrigálni azt, nem sokra menne vele. Csupán a saját lelkiismeretét nyugtathatná meg. Ugyanis az elkövetés pillanatában Isten azonnal regisztrálta, s az Őnála lévő Életkönyvéből már nem lehetne kitörölni azt.

Egyébként nem is értem az ember ilyen irányú törekvését. Hiszen az Isten már erre is megadta a megoldást, már a megteremtésünk pillanatában. Azt mondja: "Hívj segítségül engem a nyomorúság idején!" (Zsoltár 50:15) Nem is kellene nekünk ilyen "nagy fába vágni a fejszénket", amikor a megoldás totálisan kész van számunkra, csak el kellene fogadni azt.

A tudomány mai állásából tudjuk, hogy az idő-tér korlátait kizárólag a fénysebességgel lehet áttörni. A fénysebességgel való utazást, közlekedést viszont az emberi test törékeny mivolta akadályozza meg. Elméletben már kiszámították a tudósok, hogy ez akkor történhetne meg mégis, ha az emberi testet atomjaira lehetne bontani, s a másik dimenzióban ismét össze lehetne állítani. Nos, az ember itt is fölösleges "kapudöngetését" érzem. Ugyanis Isten már ezt is megteremtette számunkra, a kezdet kezdetén. Mert mi is történik a halálunk pillanatában? Megindul az ember elemeire való bomlása. És ezekből az anyagi rész itt marad a földön, mert "...por vagy, és vissza fogsz térni a porba" (1Mózes 3:19) Ám az időutazásra alkalmas lélek azonnal megkezdi utazását, közlekedését a másik dimenzió felé. S amikor odaér, Isten megadja az embernek az általa megígért mennyei ruhát, a dicső testet, vagy éppenséggel a gyalázat testét, függően attól, hogy itt a földi életben Isten vagy a Sátán hívó szavát hallotta-e meg, és hogy közülük a meghalás pillanatában melyiknek engedelmeskedett.

Nos, tényleg szeretnél időutazó lenni? És ha már Isten ebben is megadta a választás lehetőségét, miért habozol? Fogadd el minél előbb a mennyei világ felé történő időutazás lehetőségét.

Ám ehhez az utazáshoz Jézus Krisztus a menetjegy, s Ő ezt a jegyet fizetség nélkül adja neked is. Fizetség nélkül, de nem ingyen. Az ára, Ő maga. Mivel Ő fizette ki élete feláldozásával mindannyiunk időutazásának árát. Csak el kell fogadnod. Az elfogadás pedig bűneid felismerésével, megvallásával, s az érte való bocsánat kéréssel történik. Hidd el, működik a dolog!

Ezek után is akarsz még időutazó lenni? Nosza, a Jézushoz történő imádság után, fogadd el az általa felkínált egyirányú menetjegyet. Csak oda. S ha Ő is alkalmasnak talál az útra, és eljön az utazásod ideje, akkor te is megkaphatod a jegyet és te is megtapasztalhatod egykor

 

a valódi időutazást.