Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gondolatok
Gondolatok : MIÉRT SZÜKSÉGES ÉBREDNI?

MIÉRT SZÜKSÉGES ÉBREDNI?

Fórizs József  2008.01.26. 15:04


MIÉRT SZÜKSÉGES ÉBREDNI?

Először is azért, mert az evangélium nem valami dogma, melyet az egyház kigondolt, és makacs önfejűséggel igyekszik másokra rákényszeríteni, hanem az evangéliumban teljesen hallatlan dolgokról, úgy is mondhatnánk, hogy „leleplezésekről” van szó. Azt hiszem, a hitetlen emberek a Bibliát is azért gyűlölik, mert a benne megírt leleplezések kínosak számukra. Pedig a Biblia pontosan arra tanít, hogy a bűnesettel egy általános elleplezés történt. A bűn lényege pedig az, hogy mindent homályba borít, mindent titkol.

A bűneset előtt, Isten szemmel láthatóan járt-kelt az emberek között. A bűneset azonban azt idézte elő, hogy Isten elrejtőzött, és ma is elrejtőzik. De nem csak Isten leplezi magát, hanem az ördög is. Ám ő nem tud úgy elrejtőzni, mint Isten, ezért álarcot tesz föl. És nemcsak Isten és a Sátán rejtőzködik, hanem mindenek előtt az ember. Isten az Ő Igéjében a Bibliában, éppen ezt a hármas leplezést fedi fel.

Isten az Atya, mi pedig az Ő gyermekei vagyunk. Méghozzá gonosz, Tőle elszakadt gyermekei. És tudjátok miért olyan boldogtalan a világ? Ezért. Mert az ember megpróbál az Atyja nélkül boldogulni. Mert sajnos, mi ilyenek vagyunk! Isten a terhünkre van. Sokkal kellemesebb lenne számunkra, ha nélküle oszthatnánk fel a világot.

Sokszor kérdezik meg tőlem az emberek: „Miért engedheti Isten ezt a sok nyomorúságot a világban?” Erre csak egy értelmes válasz létezik: Azért, hogy megtudd és megláthasd, milyen gonosz és keserves dolog, hogy elhagytad Istenedet az Urat. Ismertem embereket, akik egészen kijöttek a sodrukból, mert elveszítették a pénztárcájukat vagy a macskájukat. Isten elhagyásáért azonban egyetlen könnyet sem ejtettek. Ismertem embereket, akik csak úgy sugároztak a boldogságtól, amikor felemelték a fizetésüket, de az Atya Isten szeretetétől nem vert szaporábban a szívük.

Vizsgáljátok meg tehát magatokat barátaim, nem vagytok-e ti is ilyen hidegek? Sokan úgy bánnak Istennel, mint valamiféle pincérrel. Mert azzal, hogy ki ez a pincér, nem törődnek, csak gyorsan hozza azt, amit megrendeltek. Így vannak Istennel is. Az emberek akarnak Tőle valamit, de Őt magát nem akarják.

Egyszer valaki azt mondta: „Megteszem a kötelességemet, és ha Isten ennél többet követel, akkor Ő szőrszálhasogató.” - Így beszél a hitetlen ember, akinek kényelmetlenné válik Isten közelsége.

Nagyon sok beszélgetésem után, melyeket az emberekkel a hit dolgairól folytatok, újra meg újra egy végzetes tévedésre bukkanok. Azt mondja az Istent kereső, de még újjá nem született ember: „Hiszek Istenben.” Ó kedves barátom, ha minden csak ezen múlna! Mert, hogy hiszünk-e Isten létezésében vagy sem, az szinte teljesen lényegtelen. Mert az ördög is hiszi. Fél is tőle nagyon. Hanem a fontos kérdés az, hogy békességünk van-e Istennel. Istennel és Istenből élünk-e? Mert a lélek csak Isten Igéjéből élhet. Ugyanis, ha valaki megveti az Atya szeretetét, az kénytelen megtapasztalni az emberek ridegségét. Aki nem hajlandó az Úrhoz fordulni, annak az emberektől kell függnie és az emberek szolgájává kell lennie. Ó de sok házasélet, sok családi élet, sok hivatásbeli kínlódás már a pokol előre vetett árnyéka itt a földön az ember életében. Mert az Isten nélküli élet a megaláztatás élete. De az Istennel való élet ennek az ellenkezője - magasztos és szabad élet! Ezenkívül az Isten nélkül való élet egészen magányossá is tesz. Nem véletlen az, hogy manapság rohamosan növekszik a depressziósok és a szinglik száma. Ez tapasztalati valóság. Ezért aztán ébredni, eszmélni kell. Ám ha a szívünkben feltámad az Úr Jézus iránti vágy, akkor a világ azonnal megpróbál bennünket elterelni és megvigasztalni. De jaj nekünk, ha ez sikerül!

Nos, Kedves ébredést nem kívánó olvasóim, mikor akartok végre „magatokhoz térni”? Sok mindenre volt már időtök, de mikor akartok már végre eljutni odáig, hogy belső leltárt készítsetek? Mert annak eredménye lesújtó és megrendítő lesz. Ezért ne halogassátok! Mikor juttok el már végre egyszer odáig, hogy önmagatokról gondoskodjatok? No, nem az eledelről és a ruházatotokról, hanem a lelketek üdvösségéről, az Istennel való békességről, mindarról, ami veletek a földi halál után történik. Föl kell ébrednetek, hogy rádöbbenjetek:

mássá kell lennetek.