Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bizonyságtételek
Bizonyságtételek : 479. zsoltár

479. zsoltár

Bara Eszter  2008.03.25. 14:13


A 479. zsoltár énekről szeretnék pár szót szólni.
Mindenekelőtt leírom szép versszakait:

479. Hinni taníts, Uram, kérni taníts!

1. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Gyermeki, nagy hitet kérni taníts! Indítsd fel szívemet, Buzduljon fel, neked Gyűjteni lelkeket! Kérni taníts!

2. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Lélekből, lelkesen kérni taníts! Üdvözítőm te vagy, Észt, erőt, szívet adj. Lelkeddel el ne hagyj! Kérni taníts!

3. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Gyorsan elszáll a perc: kérni taníts! Lásd gyengeségemet, Erősíts engemet, Míg diadalt nyerek: Kérni taníts!

4. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Jézus, te visszajössz: várni taníts! Majd ha kegyelmesen Nézed az életem: Állhassak csendesen. Hinni taníts!

Ez volt az első református ének, melyet megtanultam. 19 éves voltam.
Bibliát csak egyszer vettem addig a kezembe, irodalom órán.
Ateista családban születtem, s nem voltam még megkeresztelve sem. Egy nyáron a szemem megakadt egy igén: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és én megnyugvást adok néktek”
Ez angolul volt írva, megkérdeztem egy lányt, akinek a trikóján volt, hogy mit jelent, s  ki mondta? (Kb. értettem, mert 10 hónapot töltöttem az USA-ban pár évvel korábban.)
Ő elmondta, s én kértem, hogy beszéljen nekem Jézusról. Együtt imádkoztunk (megtanította a Miatyánkat), s a 479. éneket, mert ez nagyon-nagyon tetszett.

Isten ezután csodálatos módon válaszolt a hívő életben elindult lépésemre.
Első alkalommal voltam református templomban. Ez a barátnőm vitt el oda, ahova ő járt ifibe, Budapesten.
Egy 17h-kor kezdődő Istentisztelet volt, s csak egy éneket választott a lelkész a prédikációja mellé.
Ez a 479. zsoltár volt.
Ekkor megértettem, hogy csodák vannak, s Isten él. Ekkor már orgonával énekeltük az éneket, örökre a szívemben maradt ez az élmény.
Ennek 15 éve.

Kérem az Úr Jézust, hogy adja meg, hogy legyenek, akik elolvassák ezt a pár sort, s erőt tudnak meríteni belőle. S hálát adok Neki, hogy leírhattam. Ámen

 

 BARA, Eszter
 Könyvtáros
 BGF KVIFK -  Markó utcai Elektronikus Könyvtár