Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bizonyságtételek
Bizonyságtételek : Paudits Zoltán: Útkeresés

Paudits Zoltán: Útkeresés

  2005.09.11. 21:08

Írói pályámnál fogva tucatnyi tudományos, ismeretterjesztő és filozofikus kiadványt olvastam.

Paudits Zoltán: Útkeresés

Írói pályámnál fogva tucatnyi tudományos, ismeretterjesztő és filozofikus kiadványt olvastam. Ezekkel az írásokkal szélesítettem ki az irodalmi látókörömet. Magam is elmélyültem, belemerültem a darwini evolúció által megfogalmazott tézisekbe. Kerestem a lét keletkezésének forrását, reménytelenül kutattam az élet értelmét. Tanulmányoztam a buddhizmust, a jógát, már-már egészen intuitív módon éltem át a Lao-ce által hirdetett "helyes utat", a Tao-t. Azonban mindenütt csupán részigazságok vettek körül, s ebben a válasznélküli világban tehetetlenül úszott a lelkem egy ismeretlen, mély és sötét óceán felé.
A Biblia szabadított meg az okkultizmus béklyóitól, rávilágított eddigi ismereteim hiábavalóságára, ürességére.  Megválaszolta minden eddigi kérdésemet, teret adott látásomnak, értelmet adott életemnek és örök fényt gyújtott gondolataim előtt. A Bibliában leírtak megcáfolhatatlan tények, amelyekkel szemben a tudományos antitézisek mindössze megalapozatlan, bebizonyítatlan és bebizonyíthatatlan belemagyarázások, torz és megtévesztő gondolatmutációk. 
Nincs már rá szükségem, hogy bárki is megmagyarázzon egy-egy különös, eddig még soha nem látott természeti jelenséget, vagy elmagyarázza egy általa kreált elmélettel a végtelen univerzum, az ember keletkezését. Tudom és hiszem, hogy a világ és a mindenség teremtője, a Mindenható Isten. Az Ő keze munkája által működik ez a csodálatos "gépezet", amelynek mi is részesei vagyunk.