Menü
 
Idézetek
 
Érdemes megnézni:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napi áhítat
2012. Január
V H K Sz Cs P Sz
<<<>>>
 Ef 4,25-32.

25 Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. 26 "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal, 27 helyet se adjatok az ördögnek. 28 Aki lopni szokott, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. 29 Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. 30 És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. 31 Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. 32 Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.


KEGYELMES SZAVAK

Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. (Ef 4,29)

Bob, a mostohanagyapám 38 éven keresztül soha nem vonakodott megmondani véleményét. Ha úgy érezte, valamit ki kell mondania, kimondta. Megmondta, hogy ki érdemli meg a szavazatunkat, ki nyeri meg a meccset, és hogy mihez kezdjek az életemmel. Néha azt kívántam, Isten bárcsak elvenné tőle ezt a különleges adományát egy-két napra. De amint arra gondoltam, hogy elegem van belőle, megölelt, és emlékeztetett rá, hogy szeret. Amikor pedig egy nehéz időszakot éltem meg, Bob azt mondta: "Isten gondoskodni fog rólad!" Senki nem mondott nekem még ehhez hasonlót, csak a szókimondó Bob.
Az efézusi levélben az áll, hogy tartózkodjunk a romboló beszédtől, és mondjunk inkább kegyelmet kínáló szavakat. Bob, a maga szókimondó stílusában ezt tette. Meggondolatlan szavain és véleményének kinyilvánításán túl ezt akarta közölni velem: Isten és én szeretünk, és értékesnek tartunk téged. Végül mindig a szeretet szavait hallottam ki mondanivalójából. Remélem, hogy én sem leszek gyáva, hanem olyan, mint Bob, aki kimondja a kegyelem szavait.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy mai szavaink tükrözzék a te kegyelmedet! Ámen.

Mindenkinek szüksége van az emlékeztetőre: Isten szereti őt.
Jason Jones (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK FONTOS, HOGY TUDJÁK, ISTEN SZERETI ŐKET!